RECEPT DANA: Juha od rajčice

4607eb0279fb6bbf4236bb2203ae5d4cSastojci:

  • 4 kašike ulja
  • 2 kašike brašna
  • 500ml rajčice u tetrapaku
  • voda po potrebi
  • 250ml kiselog vrhnja
  • sol i papar

Priprema:

  1. Na zagrijano ulje dodati 2 kašike brašna i miješati dok ne poprimi blago smeđu boju.
  2. Uliti rajčicu iz tetrapaka, promiješati te dolijevati toliko vode dok se ne postigne željena gustoća juhe. Dodati sol, papar te miješati dok juha ne proključa.
  3. Uliti kiselo vrhnje i dobro promiješati kako bi se vrhnje rastopilo (ja osobno volim ostaviti male grudice vrhnja u juhi). Po potrebi još dodati sol i papar te kuhati 15-20 minuta.
  4. Poslužiti uz prepečeni ili svježi kruh, a može se jesti i sama, bez priloga (gastrosfera.ba)

Komentari

komentara

error: Content is protected !!