RECEPT DANA: ,,Heljduša

Danas vam predstavljam ovu nevjerovatnu ,,Heljdušu” –nemojte se žaliti poslije, da je mnogo ukusna
Potrebno je:
(šolja je od 1 dl)
2 jaja
1 šolja kukuruznog brašna
1 šolja heljdinog brašna
1 šolja belog pšeničnog brašna
1/2 kašičica soli
1/2 kašičica praška za pecivo
1 šolja mlijeka
1 šolja jogurta
1/2 šolje kisele vode
1/3 šolje ulja
100 g sira ja sam koristila fetu
sjemenke po izboru…
Priprema:
UmutitI jaja pa dodati ostale sastojke i dobro promiješati da se masa izjednači. Zatim dodati izmrvljen sir promiješati još jednom pa sipati masu u pleh obložen pek papirom. Odozgo posipati sjemenkama po želji i peći oko 30 minuta na 180 stepeni.

(Tanja Đorđević/aura.ba)

Komentari

komentara