RECEPT DANA: Goveđa rolada s medom

POTREBNO JE: 100 g slanine u tankim šnitama, 1 veći luk, 2 kisela krastavca, 4 goveđa odreska (svaki po 180g), 2 kašike ljutog senfa, 1 kašika meda (bagrem), 1 kašika usitnjenog lista peršina, 1 kašika majčine dušice, 2 kašike ulja, 400 ml goveđe juhe, 1 manja paprika, 1 poriluk, 2 manje tikvice, peršinov list, 2 kašike slatkog vrhnja, 1 kašika gustina, sol i papar.

Luk očistiti i usitniti, krastavce isjeći na štapiće. U manjoj posudi pomiješati senf sa medom, usitnjenim peršinom i majčinom dušicom. Odreske sa kuhinjskim batom istući, posoliti, papriti i obilato premazati sa senfom. Raspodijeliti po odrescima slaninu i usitnjen luk te krastavac. Odreske zarolati I povezati sa kuhinjskim koncem.

U loncu zagrijati ulje te rolade sa svih strana zapeći na većoj temperaturi. Preliti goveđim temeljcem te na laganoj vatri poklopljeno kuhati 1 sat. Papriku, poriluk i tikvicu oprati pa isjeći na tanke štapiće. Dodati roladama te dinstati sve skupa još 10 minuta. Peršin, slatko vrhnje i gustin pomiješati te dodati roladama da se umak poveže. Skinuti sa vatre i poslužiti.

(aura.ba)

Komentari

komentara