Recept dana: Gibanica s feta sirom

 

Sastojci
3 dl mlake vode
2 kašičice soli
500 gr brašna
400 gr feta sir ili domaći
jedna čaša rastopljene masti
Način pripreme
Od sastojaka umijesiti glatko tijesto, pa podijelite na 4 jufke i namažite mašću i odozdo i odozdo. Pokriti kesom i ostaviti na toplom da odmara pola sata. Zatim dobro namastite radnu površinu, uzmite prvu jufku pa je razvlačite nježno rukama po masnoj podlozi što tanje i premažite je mašću. Kada ste rastanjili prvu jufku savijte je u kvadrat pa ostaviti sa strane.
Uzmite drugu i ponoviti sve što i sa prvom.
Onda postavite sklopljenu prvu koru, pa nanesite sir, potom drugu koru presavijte preko fila i odložite sa strane.
Ponovite postupak i sa trećom i četvrtom. Staviti u tepsiju br 26 i peći u prethodno zagrijanu rernu na 200 stepeni, 30 minuta.

/Tanja Đorđević/aura.ba/

Komentari

komentara

error: Content is protected !!