Recept dana: Fokaču morate probati

Da li ste čuli za fokaču!!!!😉Ako niste, morate je probati!!!!🤩i to baš ovu moju😄😄Zašto? … čitaj opis>>>
sredina tako meka kao pamuk, a korica hrskava koja puca pod zubima, ostaće vam urezana u mislima ko je proba😃
Fokača sa premazom
Sastojci
300gr brašna
20 gr kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
150 ml mlake vode
2 kašike ulja
Za premaz:
pola kašičice suhog kvasca
50 ml mlake vode
1kašičica ulja
prstohvat soli
50 gr pirinčanog brašna
Priprema:
U mlakoj vodi razmutiti kvasac sa šećerom i malo brašna pa ostaviti da odstoji 10-ak minuta. U gotov kvasac dodati, ulje, so, brašno i zamijesiti fino glatko tijesto da se ne lijepi za ruke ( po potrebi dodati još brašna) malo ga nauljiti oko svih strana i ostaviti da se udupla.

Tepsiju nauljiti posuti sa malo palente. Tijesto premijesiti, oblikovati i prebaciti u tepsiju. Premazati premazom (vodu, kvasac, ulje, so i pirinčano brašna sjediniti, treba da bude gusto ali da se može razmazati i odmah premazati fokaču oblikovanu), a zatim poredati polovine čeri paradajz i paprike isječenu na kolutiće, pa ih malo utisnuti u tijesto i ostaviti da odstoji oko 20 minuta. Uključite rernu na 200 stepeni da se ugrije pa staviti da se peče 20 – 25 minuta ili dok ne dobije zlatno – žutu boju. Prijatno!!!

(Tanja Đorđević/aura.ba)

Komentari

komentara