RECEPT DANA: DUKATI S LUKOM I MASLINAMA

Za 16-20 komada:

Nadjev:

500 gr crvenog luka, 2 kašike maslinovog ulja, pola čajne kašike soli, jedna kašika mljevene paprike, 1-2 čajne kašike timijana, pola čajne kašike korijandera, 100 gr ribanog tvrdog sira, 150 gr kiselog vrhnja, 100 gr zelenih malsina, 50 gr sjemenki suncokreta.

Tijesto:
20 gr kvasca, 3,5 dl vode, so sa začinskim biljem, 500 gr pšeničnog brašna.

Masline narezati na četvrtine, crveni luk narezati i pržiti na maslinovom ulju dok ne dobije lijepu zlatnožutu boju, a onda dodati so, papriku, timijan, korijander, kiselo vrhnje i sir.

Tijesto:
Kvasac umiješati sa vodom i soli, dodati brašno i umiješati čvrsto tijesto. Nakon što se tijesto udvostruči, tijesto narezati na 16-20 komada. Od svakog komada tijesta oblikovati pogačicu i staviti na zamašćeni lim. Na svaku pogačicu staviti kašičicu nadjeva ili malo više, malo malsina i sjemenki suncokreta. Pogačice ostaviti da odstoje nekih 20 minuta, pa ih peći  20 minuta na 210 C.

(aura.ba)

Komentari

komentara

error: Content is protected !!