RECEPT DANA: Crvene ćuftice sa kupusom

cufte-660x330Napravite crvene ćuftice sa kupusom.

Sastojci:

  • Za ćuftice:
  • 250 g mljevenog mesa
  • 30 g sojinih ljuspica
  • 2 čehna bijelog luka
  • 2 kašičice crvene mljevene paprike
  • mljeveni biber
  • mješavina suhog biljnog začina
  • 1 jaje

Za kupus:

  • 1 srednja glavica kupusa
  • 2 čehna bijelog luka
  • 1 veza peršunovog lista
  • crvena mljevena paprika
  • mljeveni biber
  • mješavina suvog biljnog začina
  • 7 dl paradajz soka
  • ulje

Priprema:

  1. Soju potopiti u vrelu vodu, pa je ostaviti da odstoji 15 minuta. Nakon toga isprati i dobro procijediti.
  2. U mljeveno meso dodati jaje, soju i isjeckan bijeli luk. Zatim posuti crvenom mljevenom paprikom, te dodati bibera i mješavinu suvog biljnog začina po ukusu. Sve dobro sjediniti.
  3. Kupus isjeći na trake široke oko 1 cm, staviti u šerpu, te ostaviti da se dinsta na ulju i malo vode oko 10 minuta.
  4. Dodati crvenu mljevenu papriku, biber i mješavinu začina po ukusu, uliti paradajz-sok i kuvati dok kupus ne omekša.
  5. Za to vrijeme od mljevenog mesa oblikovati kuglice, pa ih pred kraj kuvanja kupusa spustiti u šerpu. Kuvati ih oko 10 minuta, a potom provjeriti da li su kuvane u sredini.
  6. Na kraju dodati sitno isjeckan bijeli luk i peršun i lagano promiješati.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!