RECEPT DANA: Čorba sa jajima

Za čas – čorbica, fina topla, uz dodatak jaja i ne traži nikakvo majstorstvo!!

Sastojci:
1 glavica crnog luka (sitno isječena)
2 veće šargarepe (narezana na kolutiće)
4 krompira (isječen na kockice )
100 gr spanaća( isjeckanog)
1 kašika brašna
1/2 kašičica mljevene crvene paprike
peršun po ukusu
mast ili ulje za dinstanje
so, suhi začin po ukusu
svježa jaja po potrebi

Priprema:
Na malo masnoće izdinstati crni luk, dodati šargarepu, krompir, dodati malo vode, posoliti začiniti i kratko prodinstati. Zatim dodati brašno, mljevenu parpriku.Promiješati pa dodati spanać i naliti vodom pa kuhati na tihoj vatri. Kada je već čorbica pri kraju gotova, dodati jaja (polupana) pa još malo kuhati da se jaja skuhaju 5 do 10 minuta. I to bi bilo to. Pred služenje pospite sjeckanim listićima peršuna i zakiseliti po želji kiselom pavlakom. Prijatno!!!!

/Tanja Đorđević/aura.ba/

Komentari

komentara