RECEPT DANA: Čorba od heljde

Potrebno je:
2 šargarepe
1 glavica crnog luka
3 krompira
1 manji celer
100 gr heljdine ljuspice
2 lista lovora
so po ukusu
začin po ukusu
mljeveni biber
sjeckani peršun
Priprema
Na malo ulja propržiti crni luk, pa dodati isjeckanu šargarepu krompir isjeckan na manje kockice, celer isječen na manje kockice i propržiti par minuta, pa dodati opranu heljdu.

Naliti vodom, (količinu vode možete sami dotjerati u zavisnosti da li želite gušću ili rjeđu čorbicu ) staviti listove lovora, posoliti, začiniti,pobiberiti i ostaviti poklopljeno da provri. Kada provri, smanjiti temperaturu i kuhati poklopljeno još 30-tak minuta dok se krompir i heljda ne skuhaju. Kuhanu čorbu posuti sjeckanim peršunom.
Kada je sve kuhano provjeriti ukuse i služiti. Zdravo i ukusno. Prijatno.

(Tanja Đorđević/aura.ba)

Komentari

komentara