RECEPT DANA: Čorba od gljiva s karfiolom

Lagana čorba je naša današnja preporuka.
Sastojci: 400 g šampinjona
1 glavica crvenog luka
2 kašike brašna
1 kašika senfa
1,5 l vode
200 ml vrhnja za kuhanje
1 manja glavica karfiola
biber, so ulje
Priprema:
1. Šampinjone isjeći na listove, crveni luk sitno isjeckati. 2. Karfiol očistiti od spoljnih listova i korijena pa iskidati na cvjetove. 3. Na malo ulja propržiti crveni luk da porumeni, dodati šampinjone i pržiti ih dok ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri. 4. Posuti gljive brašnom i promiješati, pa sipati vodu i kuhati dok ne proključa. 5. Ubaciti cvjetove karfiola pa nastaviti kuhanje dok ne omekšaju. 6. Pred kraj kuhanja dodati senf, pavlaku za kuhanje i začine po ukusu. (NN)

Komentari

komentara

error: Content is protected !!