Recept dana: Bijela kokos bajadera

02062016-kokosSastojci

300 g Pettit keksa
200 g mljevenih oguljenih badema
200 g maslaca
200 g šećera
100 ml vode
100 g Lino lade kokos

Za glazuru:
100 g bijele čokolade
1-2 kašike ulja

Priprema

Kekse fino sameljite, dodajte bademe i maslac.
Šećer prelijte vodom i zagrijte da se rastopi pa dobiveni sirup prelijte preko pripremljenih sastojaka.
Dobro promiješajte i podijelite na dva dijela. U jednu smjesu umiješajte Lino ladu kokos.
Posudu (20×20 cm) prekrijte papirom za pečenje i po njoj rasporedite prvu smjesu.
Smjesu poravnajte i utisnite te po njoj rasporedite smjesu s kokosom.
Stavite u hladnjak da se dobro učvrsti.
Pripremite glazuru tako da na pari zagrijete čokoladu i ulje miješajući dok se ne otopi.
Pustite da se malo ohladi i prelijte po slastici.
Ostavite u hladnjaku nekoliko sati i narežite male bajaderice.
Umjesto bijele glazure možete pripremiti tamnu čokoladnu glazuru. (Blidinje.NET/coolinarika.com)

Komentari

komentara

error: Content is protected !!