RECEPT DANA: Baranica-starinska pita

Baranica-starinska pita

Tijesto:
3 dl mlake vode
20 g kvasca
1 kašičica soli
1/2 kašičica šećera
1/2 kašičica praška za pecivo
50 ml ulje
1 jaje
300 do 350g brašna
šaka ovsenih pahuljica
Za fil:
300gr sira po ukusu
1 jaje
Priprema
Rastopiti kvasac u vodu dodati šećer, so, ulje, jaje, prašak za pecivo i ovsene pahuljice. Promiješati pa postepeno dodavati brašno po potrebi da bude kao za uštipke. Pokriti i ostaviti da narasta 30 minuta. Za to vrijeme sjediniti sir i jaje . Uzeti pleh 30×20 ili u tepsiji br 26 dobro podmazati i pobrašniti pa razliti smjesu u njoj ili kašikom vaditi pa stavljati na taj način bude malo šarenija tj. sa presjecima. Preko rasporediti fil, malo utisnuti i malo odozgo sipati ulje pa ostaviti još malo da narasta taman da se ugrije rerna na 200 stepeni, pa staviti da se peče 30 minuta. Pečena je kad dobije prelijepu rumenu boju i odvoje se ivice od tepsije. Prijatno!

/Tanja Đorđević/aura.ba/

Komentari

komentara