Recept dana: Bakalar kuhan u vinu

Potrebno: 1,5 kg bakalara, 2 glavice luka, 3 krompira, 1 šargarepa, 4 paradajza, 2 šolje bijelog vina, biljno ulje, mljevena paprika, origano, peršun, sok od limuna, so, biber.

Priprema: u dubokoj šerpi zagrijte biljno ulje i mljevenu papriku. Dodajte isjeckan crni luk, krompir i šargarepu isječene na tanke listiće i začine. Ogulite paradajz, isijecite na komadiće, i stavite na vrh pa pržite na laganoj vatri. Sipajte tri šolje tople vode i kuhajte. Bakalar očistite, operite, icijecite na komade, malo veće, posolite, pobiberite i pospite limunovim sokom. Dodajte ga u supu. Na kraju sipajte bijelo vino i kuhajte. Nemojte prekuhavati da se riba ne bi raspala.

(aura.ba)

Komentari

komentara

error: Content is protected !!