Recept dana Anite Mehičić iz Zenice: Orah rolada

Sastojci: 4 jaja, 4 kašike šećera u prahu, 1 vanil šećer, 1 kašika limunovog soka, 50 gr mljevenih oraha, 1 kesica praha za šlag pjenu, 1 dcl mlijeka, 2 kašike mliječnog namaza, 1 kesica praha za šlag kremu, 50 gr otopljene bijele čokolade, 1 dcl mlijeka.

Pripreme: Odvojiti žumanaca od bjelanaca. Umutiti bjelanca sa limunovim sokom, šećerom u prahu i vanil šećerom u čvrst snijeg. Dodati žumance i orahe naizmjenično po malo u bjelance i lagano miješati da se masa ujednači. Istresti na pleh obložen papirom za pečenje, dimenzija 25×35 cm i peći na 180 C oko 12 minuta. Gotov biskvit, zarolati zajedno sa papirom u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi. Umutiti prah za šlag za 1dcl mlijeka i dodati namaz, sjediniti i premazati roladu koju smo odvojili od papira. Zarolati i ostaviti da se rolada ohladi. Sjeći je na komade i svaki dekorisati sa slag kremom kojoj smo dodali otopljenu bijelu čokoladu. Prijatno!

(Anita Mehičić/aura.ba)

Komentari

komentara

error: Content is protected !!