RECEPT DANA: Amoreti tortica

Tanja Đorđević, najpoznatija i najnagrađivanija srbijanska kuharica, danas s Aurinim čitateljima dijeli recept za Amoretti torticu. Tanja se kao i uvijek do sada, svojski potrudila da u našu rubriku “Aurina kuhinja” donese recept koji drugi nemaju. Uživajte u ovoj lako pripremljenoj torti.

Sastojci
400 gr izlomljenog keksa
125 gr margarina
100 gr kakao table za jelo i kuhanje
150 ml vode ili mlijeka
5 kašike šećera
2 pune kašike posnog krema

Za premaz
2 kašike posnog krema
Za ukrašavanje
100 gr šlag krem
1 dl mlijeka
po ukusu rendane kakao table za jelo i kuhanje čokolade

Priprema:
Izmrviti keks, rukama, ostaviti da ima i krupnih komada. U vodu, dodati šećer, margarin i čokoladu pa staviti da provri. Skloniti sa vatre pa dodajte keks i krem i miješati da se sve fino sjedini. U kalup istresti dobijenu smjesu i lijepo poravnati i premazati kremom i ostaviti da se ohladiti, na ohlađenu torticu nanijeti umućeni šlag i po želji narendati kakao tablu. Prijatno!!!

(aura.ba)

Komentari

komentara