Recept: Cvekla i kruška zajedno liječe pet bolesti!

Namirnice pune ključnih minerala i vitamina

Ako želite da pojedete nešto stvarno zdravo, pomiješajte kruške i cveklu!

Cvekla je bogata mineralima, liječi malokrvnost i ojačava krvne sudove, dok kruška uz minerale i vitamine sadrži i veliku količinu biljnih vlakana koji pospješuju probavu.

Osim toga, ona sadrži i puno pektina, koji smanjuje holesterol i stabilizuje nivo glukoze u krvi.

Sastojci: 500 g cvekle, 50 ml balzamiko sirćeta, pola kašičice bijelog bibera, 150 g kruške, 50 g želea od borovnice, kašika skrobnog brašna, kašika šećera, malo soli.

Priprema: Cveklu oprati, oljuštiti i isjeći na tanke kriške. U lonac sipati sirće, 1 dl vode, začiniti solju i biberom, dodati cveklu i dinstati na laganoj vatri.

Kruške oprati, oljuštiti, odvojiti koštice i isjeći na kriške. Prije nego što cvekla potpuno smekša, dodati kruške i dinstati još 10 minuta.

Prije serviranja, umutiti skrobno brašno sa 2 kašike vode i želeom od borovnice, dodati cvekli i miješati dok se malo ne zgusne. Po želji začiniti sa još malo sirćeta i bijelog bibera.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!