Ovo je mala smjesa, za jedne tepsije dovoljna, a kad mi treba više ja udvostručim – kaže Sarajka Bisera Beba Kopić.
SASTOJCI:
50 gr šećera
180 gr brašna
jedna velika kašika jogurta
100 gr kokosa
1 jaje
120 gr putera
NAČIN PRIPREME: Puter rastopim, brašno pomiješam sa praškom za pecivo i kokosom. U rastopljen puter dodam šećer, kašiku jogurta i jaje ali pazim da ne bude prevrelo da se jaje ne skuha. Kad izmiješam puter i sve što sam stavila u njega, dodajem izmiješano brašno sa praškom i kokosom. Napravim smjesu i ostavim je da odstoji nekih 15-20 minuta prekriveno prozirnom folijom.
AGDA
300 ml vode i 250 gr šećera.
Tople hurmašice zaljevam toplom agdom, prvo pola izlijem pa poklopim dok hurmašice upiju a onda i ostatkom zalijem – kaže Bisera.
(aura.ba)