Recepata za štrudlu mali milion ali kako izabrati onaj pravi!? Evo jedan pred vama

Recepata za štrudle…mali milion. Ali kako iz milion izabrati pravi? E ja cunjala, iscunjala jedan recept !!!? Blesavo je ukusna i zarazna. Upozoreni ste? Da ne davim dalje, ajmo na recept…
Štrudla od jabuka i lisnatog testa
Potrebno je
jedna tabla lisnatog tijesta (250gr)
3 velike jabuke
2 kašike šećera ili više po ukusu
1 kašika griza
cimet po ukusu
prah šećer
vanilin šećer
Lisnato tijesto razviti i sa obje strane narezati malo manje od trećine tijesta valjkom za pravljenje mrežice pa onda malo razvući tijesto da se formira mrežica. Na srednju trećinu staviti narendane i ocijeđene jabuke, posuti šećerom, grizom i cimetom pa preklopiti rešetku prvo sa jedne pa sa druge strane.
Rernu zagrijati na 220 C. Pleh u kome će se štrudla peći obložiti papirom za pečenje. Štrudlu prebaciti na pleh i peći da fino porumeni. Posuti šećerom u prahu i vanilom i uživati.

(Tanja Đorđević/aura.ba)