Recep Tayyip Erdoğan: Njegovo sunce je na – zapadu, a Turskoj prijete “oluje”!

erdoganU julu 2013. godine, u našoj rubrici POD LUPOM ASTROLOGA, u Auri broj 228, objavili smo sljedeći tekst. Pročitajte kako je Erdogana tada vidio istaknuti beogradski astrolog, književnik i novinar, Milan Ristanović.

Beogradski astrolog Milan Ristanović uradio je natalnu kartu Recep Tayyip Erdoğanu, turskom političaru: Njegovo sunce je na – zapadu, a Turskoj prijete “oluje”!

Erdogan je rođen u znaku Ribe pri čemu mu je mjesec bio u znaku Strijelca. Planeta zaštitar mu je Sunce. Sunce uvijek pobjeđuje i ne trpi protivljenja. Sunce vlada, sunce ima ponos, volju, mudrost, optimizam… Sposobnost planiranja i organizacije su izraženi kod Erdogana. Nadmenost i samoljublje su došli kasnije, sa velikom vlašću nad tako velikom zemljom. Udarilo je Erdogana malo u glavu, a i koga ne bi. Milioni ljudi mu kliču ime, kunu se u njega i dive mu se.

Erdogan je zaista uspio nemoguće, spojio je ciljeve islamista i prozapadnih (čitaj proizraelskih) interesa. Primljen je u tajne organizacije koje vladaju svijetom. Opila ga je moć, odnarodio se i s tim je započeo početak njegovog kraja.

Zvijezde kažu da će ga pustiti niz vodu baš oni koji su mu pomogli da se uzdigne.
Sunce uvijek pobjeđuje, ali i sunce se naposljetku gasi. Međutim, poštovaoce Turske (među kojima sam i ja) neka ne brine to. Poslije Erdogana će doći još ljepši i pametniji, ali će se i on pokvariti vremenom. Tako je to.

U bliskoj budućnosti Erdogana čeka izbor između dva zla. Da li da zarad očuvanja vlasti otvoreno stane uz zapad u vršljanju po arapskom svijetu ili da im totalno okrene leđa? Varijanta između više ne pije vodu. U svakom slučaju Erdogan je prošao svoj zenit i polako klizi na dolje.

Iako izgleda lijep i čvrst spolja, ima osjetljivo zdravlje i slabe tačke koje mu zadaju glavobolje i stresove što vješto prikriva. Tursku općenito čekaju previranja, ali uz malo sreće će izaći iz toga ne mnogo oštećena.

(aura.ba/arhiva magazina Aura)