Raza F. samohrana majka iz okoline Sarajeva: ZAOVU SAM ZVALA „ZLAOVA“, JER MI JE UNIŠTILA BRAK!

 Vaš brak je propao zaslugom muževe sestre, a vaše zaove. Ona nikada Vas nije prihvatila, poslužila se magijom da vas rastavi – objašnjavao je Ado, a Razi su se počeli „paliti fitilji“ u glavi.

Raza F. je frizerka i samohrana majka. Kaže da dobro zarađuje. Prije dvije godine, nakon bračnog brodoloma, vratila se majci. Napustila je muža u trenutku kada je njihov sin imao svega tri mjeseca. Nije mogla podnijeti poniženja, jer je udareno na njeno poštenje. Njen vjenčani suprug je posumnjao u svoje očinstvo!

–              Te riječi su bile kap u punoj čaši gorčine. Pokupila sam se i otišla – kazuje Raza R.

 Sol na ranu

Dodaje da joj je to bila i ostala najveća rana na srcu, na koju su njen životni saputnik i njegova sestra dosipali sol. Skoro dvije godine je muku mučila, prolila rijeku suza odgajajući sina, kojeg otac nije nikada posjetio, a odlično je svjesna da je njen suprug biološki otac djetetu.

–              Zato sam se obratila bijelom magu Adi Sarajliji. Željela sam da saznam šta se dešava u glavi oca našeg sina, zašto sumnja u mene, hoće li naš sin doživotno odrastati bez oca? – kazuje naša sagovornica.

–              Bijelom magu Adi Sarajliji nije trebalo mnogo vremena da uz pomoć numerologije i astrologije otkrije uzroke njenih problema, a onda da ih određenim ritualima bar ublaži.

–              Vaš brak je propao zaslugom muževe sestre, a vaše zaove. Ona nikada Vas nije prihvatila, poslužila se magijom da vas rastavi – objašnjavao je Ado, a Razi su se počeli „paliti fitilji“ u glavi.

–              I sama sam naslućivala da je ona najveće zlo u mome braku. Moja majka mi je hiljadu puta govorila da se čuvam nje i da ništa od nje ne uzimam, čak ni kafu da ne pijem. Ali, ja sam radi mira u kući, nastojala da gradimo fine odnose – objašnjava Raza i dodaje kako samo želi da sazna da li će njen muž jednog dana shvatiti da ima sina, koji liči na njega, njegova je krv, sin mu je jedinac…

–              Uspjet ćemo to riješiti. U roku od tri mjeseca on će se javiti i poželjeti da vidi svoje dijete – davao je garanciju bijeli mag Ado Sarajlija nesretnoj ženi.

O detaljima duhovnih rituala preko slike, garderobe, pa i molitvama, ni jedno ni dugo ne žele da puno pričaju. To je, kažu, tajna!

–              Uglavnom muž se javio i pitao za sina. Kasnije ga je i vidio, dijete je u početku izbjegavalo kontakt, ali sada je sve uredu. Već ga zove tata, trči mu u zagrljaj, a tata, moj bivši muž, sve je pažljiviji i brižniji otac – kaže Raza.

 Dušu im je uzela

O zaovi, koju zove „zlaova“ ne želi da troši riječi. Od bivšeg muža je saznala da je na granici ludila, da je stalno u sukobu sa bratom, komšijama i ostalom rodbinom, te da pije tablete za smirenje.

–              Ne svetim se, ali Boga molim da je za sve ono što je uradila mome sinu, svome bratu i na kraju meni, kazni najgorom kaznom. Neka završi kao sve zlobne vještice… – poručuje na kraju Raza F.

Dodaje da nikada sebi neće preboljeti izdaju svoga muža. On se nije pokazao kao muškarac i postaviti sestru na svoje mjesto, a porodicu čuvati kao svetinju. Boli je što nije valjala, a bila je i sluškinja, i dugarica, i supruga, i majka…

Svima se sklanjala s puta, a ponajviše „zlaovi“, zloj vještici koja je u svojoj bolesnoj glavi i ljubomori, eto sihirima uništila bračnu sreću svome bratu i ostavila jedno nevino dijete siročetom. Dušu im je svima uzela zmija neukrotiva.

Trebalo joj je dugo da se oporavim od šoka zbog razvoda, a onda i od bolnog saznanja da je njena zaova uzročnik svih nevolja. Iza sebe je ostavila 30 godina! Čemu da se nada? Zlo sijala, a dobru da se nada – teško!

 

 

 

 

Komentari

komentara