Raširi ruke i provjeri prijeti li ti Alzheimer

Žene s kratkim rukama, čiji je raspon (kad ih ispruže paraleleno s tlom) manji od 152 cm, mogu biti 1,5 puta sklonije razvoju Alzheimerove

Dešifriranjem informacija zapisanih u boji kose, dužini ruku, prstiju i potkoljenica, pa čak i u naborima na ušnoj školjki, možemo otkriti koje nam bolesti nasljedno prijete. Naprimjer, žene prema dužini ruku mogu otkriti imaju li povećan rizik od Alzheimerove bolesti, a prema dužini listova nogu jesu li pod povećanim rizikom od moždanog udara na koji upućuju i ljubičasti polumjeseci uz korijen nokta.

Veliki trbuh može upućivati na povećani rizik od demencije, a gubitak čula mirisa na rizik od Parkinsonove bolesti. Ako izgledate starije od svojih vršnjaka, to može biti predznak srčanih oboljenja.

Žene s kratkim rukama, čiji je raspon (kad ih ispruže paraleleno s tlom) manji od 152 cm, mogu biti 1,5 puta sklonije razvoju Alzheimerove bolesti od onih s većim rasponom ruku, stoji u rezultatima istraživanja koji su objavljeni u časopisu “Neurology”. Ipak, žene kratkih ruku ne moraju se previše brinuti ako nemaju i ostale simptome kao što su slabo pamćenje i nagle promjene raspoloženja ili ponašanja.

Ženama s kratkim listovima prijeti kap

Manji volumen lista povezan je s karotidnim plakom koji je uzročnik moždanog udara, pokazala je američka studija. Da biste smanjili rizik, kontrolirajte pritisak i šećer, prestanite pušiti, budite aktivni i jedite namirnice s manje masnoća i soli.

„Ranija istraživanja su pokazala da su kraće noge povezane s većim rizikom od demencije, kaže kardiolog dr. Jagan Pillai.

Ipak, genske predispozicije ne moraju nužno i dovesti do razvoja bolesti.(aura.ba)