Rasema H. iz okoline Zenice: Kako sam izbjegla operaciju limfe na desnoj dojci

  Uz pomoć rodbine koristila je i lijekove iz Njemačke i Danske, ali ni oni nisu donijeli olakšanje. Liječnici su, da bi eliminirali tumorske stanice, predlagali hemoterapiju i hormonsku terapiju. Nakon što nisu pomogli ni ovi tretmani, jedino rješenje je bio operativni zahvat.

Prof. dr. Šuhreta Trobradović Seka (061/320-726)

– Možete li misliti kakav je šok za ženu kada joj liječnik kaže da postoji mogućnost odstranjenja dojke? Ako niste prošli kroz ono kroz šta sam ja prošla, onda ne možete i hvala Bogu pa je tako – s ovim riječima nas je uputila u svoju priču Zeničanka Rasema H., 54-godišnjakinja.

Dodaje da je prije operacije odlučila još pokušati sa terapijom doktorice Šuhrete Seke Trobradović i – nije pogriješila. Ovo je Rasemina priča.

– Sve dok “mečka nije zaigrala i na mojim vratima”, uglavnom sam površno pratila gotovo alarmantna upozorenja medicinskih stručnjaka o porastu oboljenja raka dojke. Ali, kada sam i sama osjetila kvržicu i bol u desnoj dojci, prva pomisao bila je – stiglo me baš to, najgore! Nažalost, bila sam u pravu. Nakon liječničkog pregleda i mamografskog nalaza otkriven je početak tumora. Bila je to šokantna dijagnoza, od koje sa upala u stanje šoka. Držao me neki grč danima, drhtala sam, tresla se kao list na vjetru. Baš sam se bila prepala. U ratu me manje strah bilo granata i četnika – prisjeća se Rasema.

– Tek tada mi je postalo jasno da se u samo jednoj sekundi čovjekov život može cijeli izvrnuti naopačke – kazat će za naš magazin ova vrijedna domaćica.

Posjetili smo je sredinom ljeta i prihvatili njen ljubazni poziv. Zatekli smo je u plasteniku. Sitna, niska, s jedva možda pedesetak kilograma, jedva se i nazrijela između ogromnih listova paradajza, krastavica i drugih poljoprivrednih kultura koje uzgaja.

– Ja nisam nikad ni bila krupna, ali s bolešću, smršala sam dosta. Od stresa sam izgubila apetit, vjerujete li vi meni da danima ništa nisam jela, a da glad nisam osjetila. Djeca su mi se čudila kako mi i crijeva ne krče. Bila sam svojevrsni fneomen – priča Rasema.

Prisjećajući se, ne tako davne, a mučne prošlosti, kaže da je u prvom trenutku dijagnoza za nju djelovala kao smrtna presuda, ali uz pomoć liječnika i medicinskog osoblja, te podršku porodice i prijateljica, ipak, nije se predavala.

– Najveću podršku su mi dale medicinske sestre na mamografiji. Objasnile su mi da su ovi nalazi bezbolniji od biopsije, te me hrabrile pričama kako poznaju stotine žena koje su doživjele starost, a imale su tumor na dojci.

Prva tromjesečna medicinska terapija nije donijela očekivane rezultate. Oboljenje je napredovalo.

– Na dojci su se pojavile i vene. Jedna je bila stvarno velika, prijetila da je kao da će svake sekunde eksplodirati. Dok sam bila pod tušem ili stavljala grudnjak, imala sam osjećaj kao da će puknuti i na dodir. Uz to sve me više pekla i boljela, a ja sam naglo počela mršati. Kako je bolest napredovala, ja sam mršala. Valjda od procesa i grudi su bile sve otečenije i crvenije – priča naša sagovornica.

Uz pomoć rodbine koristila je i lijekove iz Njemačke i Danske, ali ni oni nisu donijeli olakšanje. Liječnici su, da bi eliminirali tumorske stanice, predlagali hemoterapiju i hormonsku terapiju. Nakon što nisu pomogli ni ovi tretmani, jedino rješenje je bio operativni zahvat.

– Možete misliti kakav je šok za ženu kada joj liječnik kaže da postoji mogućnost odstranjenja dojke!

Dani su u Raseminom slučaju prolazili prebrzo kad je termin za operativni zahvat već bio dogovoren. To čekanje na red je, možda, bilo sudbonosno. Odlučila je pokušati sa prirodnim preparatima.

– Sa liječničkim nalazima pokucalasam na vrata ordinacije Šuhrete Seke Trobradović. Njena pozitivna energija i optimizam su mi dali vjetar u leđa, ohrabrili me. Ona je vjerovala da će tumor nestati, jer nisam bila podvrgnuta hirurškoj intervenciji. Redovno sam odlazila kod doktorice, dva mjeseca pila Eliksir sa Kavkaza, u kuću unijela Cedar Neutralizer ploču. U tom periodu bol i natekla žlijezda su se povlačili, crvenilo nestajalo. Ubrzo, novi nalazi i liječnici su potvrdil inestabnak tumora. ?

– Presretna sam. Ispostavilo se da mi je bolest između ostalog, donijelo izlaganje štetnim zračenjima, od kojih se branim Cedar Neutralizer pločom.

 7 JEDNOSTAVNIH KORAKA ZA ZAŠTITU VAS I VAŠE PORODICE OD ŠTETNOG ZRAČENJA

  1. Svedite izloženost štetnom elektromagnetnom zagađenju na minimum, npr. čisteći spavaće sobe od svih elektronskih uređaja.
  2. Ojačajte imunološki sistem sa vitaminima, mineralima, zdravom ishranom, svakodnevnim vježbanjem.
  3. Izbjegavajte velike količine slatkiša i hrane koja je bogata plijesni.
  4. Oslobodite vaše tijelo od nagomilanih otrova, koristeći antioksidante, metode čišćenja debelog crijeva i druge načine, naravno uz upute kvalifikovanog liječnika koji razumije metode detoksifikacije i ima iskustva sa osjetljivošću na elektromagnetno zračenje.
  5. Provodite više vremena u prirodi na čistom zraku kako bi se vaš organizam obnovio od stalne izloženosti štetnom zračenju.
  6. Otklonite amalgamske zubne plombe koje povećavaju prijem radiotalasa, mikro-elektriciteta sa mobilnih telefona i okoline, a također konstantno unose teške metale u vaš organizam.
  7. Postavite Cedar Neutralizer zaštitne uređaje na ključna mjesta u vašem domu.

 Šta je Cedar Neutralizer

To je zaštitni uređaj koji potpuno neutralizira geopatogeno zračenje, kao i zračenje koje emituju elektronski uređaji. Pruža zaštitu zdravlja ljudi, a posebno je namijenjen osobama koje nisu zadovoljavajućeg zdravstvenog stanja. Cedar Neutralizer uređaji su funkcionalni, efikasni i višestruko testirani, te ih preporučuju mnogi stručnjaci.

Zauzimaju neznatan prostor (7-35 cm), jednostavni su za postavljanje, a postavljaju se na mjesta gdje se boravi duže vrijeme, a najčešće u spavaće sobe ispod kreveta, ail također i u dnevne sobe i kancelarije. Modeli za TV se postavljaju ispred TV aparata, dok modeli za nošenje štite od štetnog zračenja elektronskih uređaja, a naročito kompjutera, laptopa, tableta i dr. Cedar Neutralizer uređaji se ne mogu pokvariti, ne trebaju održavanje i traju neograničeno dugo.

Cedar Neutralizer zaštitni uređaji su inovacija i zaštićeni su patentom. Djelovanje zaštitnih uređaja Cedar Neutralizer sastoji se u potpunom otklanjanju svih okomitih ili kosih fluktuacija u području njihovog dometa. To znači, da se pravilnim postavljanjem uređaja u prostorijama za spavanje, boravak ili rad (prema priloženom uputstvu), bitno smanjuje ili potpuno anulira intenzitet postojećih štetnih elektromagnetnih anomalija bilo prirodno ili vještački uzrokovanih.

 Dr. Šuhreta Trobradović: Štetna zračenja najčešći su uzrok teških oboljenja

U svojoj dugogodišnjoj karijeri i ja sam napravila bezbrojna mjerenja štetnog zračenja kako u našoj državi, tako i širom svijeta, koji su apsolutno poduprli značajnu činjenicu da je upravo štetno zračenje 99 % uzročnik obolijevanja onog dijela organizma koji je bio najviše izložen smrtonosnim zrakama. Intenzitet zračenja također uvjetuje koja će se vrsta bolesti razviti, tako da one sa najvećom smrtnosti dolaze sa najjačim konstantnim izlaganjem tog dijela tijela

Cedar Neutralizer je uređaj za neutraliziranje svih vrsta štetnog zračenja, a najopasniji među njima su geopatogeno (podzemne vode, ukrštenja tokova, procijepi, špilje) i tehničko (el. uređaji svih vrsta) zračenje.

Pored brojnih naučnih instituta u S.A.D.-u, azijskim zemljama, i drugim širom svijeta, Cedar neutralizer je priznat i na veoma cijenjenom Evropskom institutu za tehnologiju kao izum koji je inovativan, koji prati savremena naučna dostignuća i koji je definitivno veoma efikasan u sprječavanju razarajućeg utjecaja štetnog zračenja po ljudski organizam. Samim tim “Cedar” ploča dr. Seke dobiva još jednu potvrdu vrhunskih evropskih stručnjaka za veliki uspjeh ostvaren ovim njenim izumom. Treba reći da je Cedar neutralizer zaštićen patentom i u Bosni i Hercegovini, i samim tim i kod nas prošao niz potrebnih ispitivanja kojima je dokazano njegovo djelovanje.

Nauka o utjecaju štetnog zračenja na čovjeka, koje je najveći, a u isto vrijeme i najčešće zanemarivani uzrok najtežih vrsta oboljenja (u prvom redu rak, tumori i dr.) počinje još od samih početaka ljudskog postojanja na zemlji. Zabilježeno je da su u mnogim drevnim kulturama postojali raznoliki načini otkrivanja ovih anomalija, da bi nakon uvida u lokacije protoka podzemnih voda i drugih štetnih pojava, tadašnji stručnjaci vješto izbjegavali ta mjesta prilikom konstruisanja stambenih objekata – kaže dr. Trobradović.

U nastavku doktorica pojašnjava kako su i tada najzdravija mjesta bila rezervisana za spavaće prostorije, jer su i tada ljudi bili svjesni da se najduže vrijeme upravo provodi spavajući tokom noći.

– Nalazimo da su drevne kineske imperijalne građevine izrađene sa zapanjujućom preciznošću kad je riječ o izbjegavanju štetnih utjecaja iz tla. Iz novijih saznanja istakla bih istraživanje njemačkog naučnika Barona Gustava van Pohla kojim je dokazao da su osobe umrle od karcinoma spavale iznad veoma jakih vodenih žila, tako direktno vezajući štetno zračenje sa ovom bolešću. Istraživanje je obavio u malom gradiću u južnoj Njemačkoj, u kojem je mjerenjima tačno utvrdio podzemni protok vode i otkrio da se svaki od 48 smrtnih slučajeva uzrokovanih rakom desio osobama koje su spavale direktno iznad ovih protoka.

– Uz pomoć gradonačelnika tog gradića ustanovio je i da su u periodu koji je prethodio njegovom istraživanju tj., nekoliko generacija unazad, smrti uzrokovane karcinomom bolešću zadesile upravo osobe koje su spavale na istim problematičnim lokacijama utvrđenim njegovim istraživanjem. U svojoj dugogodišnjoj karijeri i ja sam napravila bezbrojna mjerenja štetnog zračenja kako u našoj državi, tako i širom svijeta, koji su apsolutno poduprli značajnu činjenicu da je upravo štetno zračenje 99 % uzročnik obolijevanja onog dijela organizma koji je bio najviše izložen smrtonosnim zrakama. Intenzitet zračenja također uvjetuje koja će se vrsta bolesti razviti, tako da one sa najvećom smrtnosti dolaze sa najjačim konstantnim izlaganjem tog dijela tijela. Naravno ishrana, voda, zrak, generalno okoliš zagađeni raznim polutantima, kao i pušenje definitivno ubrzavaju taj proces – pojašnjava dr. Trobradović.

Na kraju priče o značaju, važnosti i snagi Cedar ploče, doktorica naglašava da se na tržištu  nalazi veliki broj uređaja koji se reklamiraju kao neutralizatori štetnog zračenja, ali da većina tih proizvoda polučuju više štete nego koristi.

– Većina tih proizvoda nije patentirana, a samim tim ni ispitana. Takvi sumnjivi proizvodi samo daju osjećaj lažne sigurnosti, a zapravo djeluju kao amplifikatori (pojačivači) opasnih zraka. Takve vrste uređaja nemaju saglasnost kompetentnih i mjerodavnih osoba iz ove oblasti – kaže dr. Šuhreta.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!