Putujte svijetom i prenoćite u najluksuznijem smještaju u zamjenu za čuvanje kućnih ljubimaca

Američka firma Trusted Housesitters (pouzdani kućni čuvari) osmislia je genijalan koncept povezivanja vlasnika kućnih ljubimaca koji žele putovati  i “čuvare ljubimaca” koji zauzvrat dobijaju besplatno putovanje i druženje sa životinjama. 

Ideja ovog servisa je sjajna, on spaja vlasnike kućnih ljubimaca koji žele putovati svijetom, ali koji pri tome osjećaju krivicu zbog napuštanja svojih krznenih prijatelja. Prijava košta 100 dolara godišnje, i moći ćete proputovati cijelim svijetom uživajući u najluksuznijem smještaju i društvu neodoljivih cuka i maca.

Kako bi bili sigurni da ovom servisu pristupaju isključivo ljubitelji životinja, tvorci Trusted Housesittersa zahtijevaju da korisnici prije svega izgrade dobru reputaciju na web sajtu i to tako da čuvate ljubimce svojim sugrađanima, a zauzvrat dobijate ocjenu.

Kako bi vlasnici imali još veću sigurnost da svoje ljubimce ostavljaju u dobrim rukama, postoji i opcija prijava sa ličnim dokumentima, nakon čega se vrši dodatna provjera.

Nakon što postignete dobru reputaciju na mreži i zadobijete povjerenje drugih korisnika, spremni ste za put. A koliko je ideja sjajna govori i činjnica da su mnogi ljudi dali otkaze kako bi ovo radili.

(boredpanda.com/aura.ba)