Pun Mjesec u znaku Bika: Priuštite sebi bar neku sitnicu, uloženo će vam se vratiti višestruko

Piše: Miloš Tomić, astrolog (065 256 040; [email protected])

Iako je uobičajeno da u vrijeme Mjesečevih mijena (posebno za vreme Punog Mjeseca) raste emotivna napetost, primijetićete da u protekla 2 dana nije bilo tenzije, već neki začuđujući mir. Isti možemo zahvaliti Punom Mjesecu u fiksnom, zemljanom znaku Bika koji ima potrebu da nas stabilizuje i zadrži nam obje noge na zemlji. Bik nije oličenje brzine i nesmotrenog jurišanja.

Ako pomislite na Mjesec u Biku, pomislićete na malu vikendicu na obali planinskog jezera, pomislićete na komad Sacher torte i šoljicu crne kafe nakon ručka, sjetićete se i omiljene čokoladice koju ste dobijali od majke u djetinjstvu… Bik predstavlja i kasno proljeće, tek sazrele trešnje i jedan kratak poljubac u obraz.

Bik , kao i ostali zemljani znakovi, svijet oko sebe opaža prvenstvneno čulno. Bik je taktilan (prija mu dodir), vizualan (prija mu ono što vidi, uživa u bojama) i audialan (prija mu bilo kakav zvuk), pa ćemo sa Punim Mjesecom u Biku u narednih 28 dana osetiti potrebu da volimo i da budemo voljeni, da bar na jedan dan stavimo nečije potrebe ispred svojih (vladar Mjeseca je Venera u Djevici – služenje emocijama) i da budemo nježniji i brižniji više nego ikad. Druga ,,polovina” Punog Mjeseca je Sunce u znaku Škorpije, opozitno postavljenom u odnosu na znak Bika. Sunce u Škorpiji i jeste ta transformacija ega, njegovo obuzdavanje, sažimanje i ostavljanje po strani, makar privremeno.

U ovih mjesec dana, neće biti povišenih tonova, neće biti vikanja i nervnih slomova na dnevnoj bazi, niti sukoba koji se ne mogu riješiti isti dan uz jedno piće ili ručak.

Za Bika, život počiva na sticanju materijalnih dobara i osjećaju sigurnosti. I ne nemojte misliti da su oni bezdušni megalomani koji samo jure novac. Rijetko ćete naći nekog milionera ili milijardera sa naglašenim znakom Bika u natalnoj karti. Biku je u suštini potrebno jako malo, samo onoliko da bi se on osjećao sigurno i stabilno.

Mjesec u Biku je u znaku svoje egzaltacije/ushićenosti, pa zajedno sa fazom Punog Mjeseca postaje dvostruki simbol plodnosti, poput ćupa zlata koji ćete pronaći na kraju duge. Drugim riječima, svaki naporan rad biće nagrađen kad tad, i koliko god se cilj činio daleko, sa samo malo više upornosti i vjere u sebe, on je na dohvat ruke. Naredni period je jako dobar za sve finansijske transakcije, pa ako imate neku praktičnu ideju pravo je vrijeme da se aktivirate i plan provedete u djelo. Profit neće izostati. Novac je samo jedna manifestacija univerzalne energije ( Kinezi je zovu Chi, Hindusi Prana, Egipćani Kaa itd) i treba da cirkuliše. Ako već niste u prethodna 2 dana, priuštite sebi bar neku sitnicu, uloženo će vam se vratiti višestruko.