Pun Mjesec u Ovnu 05.10. Izgubit ćete samo ono što je već ionako izgubljeno!

Pun Mjesec u Ovnu koji će se dogoditi u četvrtak, 5.10. u 19 sati i 41 minutu, budi žestinu, energičnost, strast, potrebu za pokretom, pobjedom, dominacijom.

Budući da se odvija nasuprot znaka Vage u kojoj je Sunce, a koja simbolizira odnose s drugima, možemo se zapitati što je moje, a što tvoje? Što želiš od mene? Što želim od tebe? Mogu li ti ja to pružiti? Možeš li mi ti to dati?

S ovim Mjesecom imamo hrabrost postaviti svoje uvjete, povući jasne granice prema drugima, tražiti za sebe, izboriti se za sebe. Bit ove energije je biti svoj i odvažno se zauzimati za ono što smatramo bitnim, piše astrologinja i životna savjetnica Julijana Oremović.

Ne smijemo stajati u sjeni, čekati, očekivati, vrijeme je za djelovanje i postavljanje novih ciljeva.

Potrebno je osvijestiti i manifestirati unutarnju snagu, imati vjere u vlastite mogućnosti i upustiti se u događaje koji će nam omogućiti tu spoznaju. Postajemo svjesni ograničenja, jasno nam je da život nekad nije jednostavan i lagan, no kad vjerujemo u sebe i kad znamo da možemo i da smo se toliko puta već izvukli iz nevolje, sve je moguće.

Samoohrabrenje je ključna riječ. Budnost i aktivnost donose novu svjesnost.

Oslobađanje od ovisnosti o nekoj ideji, uvjerenju, drugoj osobi, omogućit će nam da prodišemo, dišemo punim plućima. Sloboda.

Život u prošlosti više nije opcija. Život u sjeni više nije opcija. Imamo mogućnost sebe inaugurirati u centar vlastitog života i počistiti prašnjave taloge prošlosti, bilo da je riječ o prekinutom odnosu, lošoj navici, ovisnosti o nekome ili nečemu, dakle o svemu onome što smo smatrali toliko bitnim i nezamjenjivim, a zbog čega smo izgubili sebe.

Pronađite ratnika u sebi. Ispunite vlastite potrebe. Osvijestite koliko vrijedite i zaslužujete.

Probudite osjećaj osobne moći, ali ne zaboravite da s njim ide i velika odgovornost.Istinska moć ne progovara kroz ego, već kroz suosjećanje, toleranciju, poštivanje različitosti i duboke svjesnosti o tome tko smo i koliko vrijedimo. S takvim shvaćanjem, stvari se u našem životu počinju mijenjati. Otpada sve ono što je kompromitirajuće, ograničavajuće, što nam ne dopušta da razvijamo sebe i svoj život.

Teme ovog punog Mjeseca su natjecanje – suradnja; ja – drugi; naglost – neodlučnost; izravnost – taktičnost; rat – mir.

Venera i Mars, spojeni na 19. stupnju Djevice snažan naglasak stavljaju na odnose. Potrebno je istražiti koje su to zajedničke vrijednosti i zajednički ciljevi koje dijelimo s partnerom. S obzirom da će Venera i Mars biti pod napetim utjecajem Saturna, neminovno je suočavanje sa stvarnošću kad je ljubav u pitanju. I umjesto da iz nesigurnosti igrate igrice, distancirate se i nadate se da će vaša hladnoća privući osobu koja vam izmiče, zapitajte se nije li mudrije stati čvrsto na svoje noge i zatražiti od druge strane ono što vam je toliko potrebno.

Često ne tražimo i šutimo jer nas je strah da bi tako mogli izgubiti, da nećemo dobiti, već odbiti. No pitanje je dobivate li i pobjeđujete li šutnjom i čekanjem?

I nije bitno što on/ona misli, želi, radi. S Mjesecom u Ovnu zapitajte se što vi trebate. I krenite prema tome! Izgubit ćete ionako samo ono što je već ionako izgubljeno.