Puder u prahu, tajna postojanog make-upa tokom ljetnih dana

Ljeto je na pragu, više vremena provodimo napolju i upijamo prijeko potreban vitamin D boravkom na otvorenom tokom sunčanih dana. A pored svih benefita koje ljeto nosi, zapravo nas sve čeka čeka jedan neizbježan i neprijatan problem u vezi s ovim godišnjim dobom – znoj.

U našoj je kosi, tijelu, a problem damama pravi i na licu. Postoje suvi šamponi koji upijaju višak ulja s vlasišta, kao i dezodoransi koji sprečavaju znojenje i neugodne mirise ostatka tijela, a tu je naravno i make-up rutina za sprečavanje “otapanja” šminke na licu. Tu na scenu stupaju puderi u prahu, koji su postali must have ljetni make-up proizvodi.

“Manje je više” definitivno je pravilo koje ljeti vrijedi više nego u bilo kojoj drugoj sezoni. Iako ćemo se unutar svakodnevnog make-up looka zadržati na što manje proizvoda, visoke temperature donijeće pojačano znojenje te na svakom, a posebno masnom tipu kože, podstaknuti dodatno lučenje prirodnih ulja i stvoriti nimalo privlačan sjaj. Kako bi pobijedili znoj i pretjerani sjaj u svoju ljetnu make-up rutinu obavezno dodajte puder u prahu.

Puderi u prahu “čuvaju” make-up

Najbolji puderi u prahu neprimjetni su na licu, ali istovremeno i nevjerovatno moćni. Njihove sitne čestice ovog će se ljeta još jednom hrabro boriti protiv vrućina, upijajući znoj i višak ulja koji će vrućine izmamiti na površinu naše kože lice.

Puderi u prahu su klasik na koji se dame oslanjaju dugi niz godina. Ali, formule pudera u prahu sada su novije i naprednije nego u godinama iza nas – njihovi pigmenti djeluju kao Instagram filteri. Oni su savršen završni korak u šminkanju za setovanje make-upa, a sad su postali još bolji po sastojcima i teksturi i važno je, uz SPF kreme, imati ih u kozmetičkoj torbici tokom ljetnih dana.