Psihopate uživaju u gorkastoj hrani i pićima, emotivci u slatkišima, a avanturisti i kompleksaši vole ljutu hranu!?

Prema tvrdnjama profesora Johna Hayesa sa Pennsylvania State Sveučilišta, ljudi koji se vole voziti na “vozovima smrti” uvijek su u centru pažnje, vjerovatno vole ljutu hranu. oni koji vole okus snažne crne kafe, tonika ili rotkvica, vjerovatno su psihopati. Prema istraživanju provedenom u Austriji na 1000 ljudi, ako ste ljubitelj gorkaste hrane i pića, vjerovatno ste nesocijalni, manipulativni i bezosjećajni. Sve to može biti indikator makjavelizma, narcisoidnosti i sadizma.


Naučnici su u dvije različite studije istraživali karaktere osoba koje obožavaju jako začinjenu i ljutu hranu, slatku,napitke I votku. Evo do kakvih zaključaka su došli:
Pokazalo se da oni koji traže bilo kakvo uzbuđenje, na primjer brzu vožnju vijugavom cestom, vjeroatno vole i ljuti hranu.

Osim toga, i osobe koje su osjetljive na nagrade, odnosno vole da ih se pohvali za pobjedu, isto tako vole ovu hranu.

Izgleda da ona narodna priča kada za ljude koji su ljubazni, dragi ili dobri kažemo da su “slatki” ili “slatkice”, ima veze s hranom… Naučnici su potvrdili, nakon brojnih istraživanja, da su oni koji obožavaju slatkiše, karamelu, čokoladnu tortu, prijateljski nastrojeni i suosjećajni. Pravi slatkiši! Slatko odgovara I onima koji vole pomagati, dijeliti i volontirati.

PROČITAJTE I OVO

Ovo su namirnice koje će vam garantovano osigurati zdraviji i duži život

S druge strane, oni koji vole okus snažne crne kafe, tonika ili rotkvica, vjerovatno su psihopati. Prema istraživanju provedenom u Austriji na 1000 ljudi, ako ste ljubitelj gorkaste hrane i pića, vjerovatno ste nesocijalni, manipulativni i bezosjećajni. Sve to može biti indikator makjavelizma, narcisoidnosti i sadizma.

VOTKA – Jedno istraživanje koje je naručio ruski brend votke pokušalo je istražiti kako je osobnost povezana s preferencijama okusa votke. Dakle, akterima su zavezali oči i dali da isprobaju votku s okusom breskve, vanilije, narandže i još nekoliko okusa i tako pronašli povezanost između okusnih pupoljaka i osobnosti.

Oni kojima se svidjela votka od breskve su dramatični, entuzijastični i živahni. S druge strane neki kojima se svidjela ona od brusnice su ozbiljni, dosadni u krevetu i previše rade. Vaniliju su kao omiljeni okus izabrale impulsivne osobe koje vole biti među ljudima i u životu ih vode emocije. (aura.ba)

Portrait of a Beautiful woman with chili pepper