Psiholozi otkrili: ŠTA RADNI STO OTKRIVA O VAŠOJ LIČNOSTI?

Psihijatar na Nacionalnom institutu mentalnog zdravlja u Velikoj Britaniji otkrio je najčešće “tipove” radnih stolova i šta oni govore o našoj ličnosti. Dr Debandžan Banerdži navodi da postoji tri osnovna tipa ličnosti prema tome kako nam izgleda radni sto.

Uredan
Minimalistički sređen, nigdje haosa, ma nijedan papirić nije van svog mjesta. Osobe kojima sto ovako izgleda najbolje rade kada ih niko ne ometa, imaju razvijen osjećaj savjesti i dužnosti.

“Oprezni su i nisu impulsivni, vole da za sve postoje plan i struktura. Međutim, zbog toga ih okolina smatra nemaštovitim i nekreativnim”, navodi psihijatar.

Haotičan
Sve je nabacano, papiri su svuda, nikako da nađete ono što vam treba? Vi ste osoba koja je ekstrovertna, voli da se druži, i vjerovatno ste najkreativniji u cijeloj kancelariji. Ali to vam ne daje za pravo da ostavljate haos za sobom!

“Ovakvi ljudi su ponekad i manje produktivni jer veliki dio vremena provode tražeći nešto što im je neophodno za posao”, rekao je on.

Kao kod kuće
Sto vam je prepun sitnica, fotografija, uspomena, stvari koje su vrlo lične? Vi od kancelarije pravite mini verziju svog doma, evo i zašto.

“Ovakve osobe su otvorene, osjećaju se samouvjereno i udobno u svojoj koži, pa i na poslu. Kreativni su i uvijek spremni za nove ideje i iskustva”, rekao je on.
Ako ne želite da vaše kolege znaju da ste možda neuredni, da misle da ste manje kreativni od njih, rješenje postoji – samo sredite svoj sto.