Psihologinja otkrila jednostavan trik koji može spasiti svaki brak

Svaka ljubavna veza prolazi pet različitih faza, a treću će preživjeti samo najjači parovi. Riječ je o fazi u kojoj dolazi do rutine i razočaranja, u kojoj niste više uzbuđeni oko toga što ćete svaku minutu provesti zajedno.


Svakodnevne obaveze, računi, posao i kućanski poslovi guraju romansu u stranu, te se često osjećate kao da ste zapeli u rutini i pitate se jeste li donijeli pravu odluku.

Ipak, takav scenarij se vrlo lako mogao izbjeći… barem ako je vjerovati australskoj psihologinji Belindi Williams.

Naime, ona tvrdi kako je najjednostavnije vratiti iskru u brak ako svakodnevno obratite pažnju na tek nekoliko “mikrotrenutaka“. Odnosno, Williams smatra kako bi svakog dana trebali pet minuta posvetiti tome da se ponovno povežete, a tokom kojih ćete partneru dati do znanja da ga i dalje volite, te da vam je privlačan.

Govoreći za “Kidspot”, psihologinja je otkrila jednostavnu tehniku koju predlaže svojim klijentima s problemima u vezi ili braku, a koja se odnosi upravo na te “mikrotrenutke”.

“To može biti neki prikladan obrazac pozdravljanja na dolasku i odlasku, brzi zagrljaj na hodniku, držanje za ruke dok tonete u san, iskazivanje ljubavi, izražavanje zahvalnosti ili neki sitan poklon poput čokoladice koju vaša bolja polovina najviše voli”, objasnila je psihologinja.
“Uzmite ono što možete dobiti. Iskoristite maksimum od malih stvari”, zaključila je Williams koja smatra kako je to puno bolja opcija nego dugotrajno planiranje velikih događaja i gesti koje se događaju samo u rijetkim trenucima.