PSIHO TEST: Hrana otkriva vašu osobnost, evo i kako!

Reci kako i šta jedeš i reći ću ti kakav si. To je još napisao filozof Lukrecije. I, neke su istine vječne. Odnos prema hrani čita vas bolje od taloga kafe. Otkrijte svoje slabe tačke…

Šta je za vas jelo?

a. Uživanje u životu
b. Napast i grijeh
c. Nagon
d. Nužda
e. Svečanost

Šta mislite o tjestenini?

a. Praktična je
b. Deblja
c. Dugo se priprema
d. Održava osjećaj sitosti
e. Njam, njam

Preskočiti jedan obrok za vas je:

a. Udarac
b. Dokaz snažne volje
c. Dokaz slobodarskog duha
d. Štetno po zdravlje
e. Tužno

Kako najčešće jedete?

a. Ugodno smješteno za stolom
b. Ručak smažem na poslu, brzinski
c. Preskočim ručak pa kasnije strpam šta bilo u usta
d. Sjednem za sto i jedem brzo
e. Uglavnom u finom društvu

Najradije birate jela iz ponude:

a. Porodične kuhinje
b. Ona od kojih se mršavi
c. Važno je utoliti glad
d. Zdravu hranu biram
e. Profinjene gastronomske specijalitete

REZULTATI

Najviše odgovora A

Bonvivan

Odricanje vas užasava jer želite obilje u svemu. Privlači vas domaća kuhinja bez novotarija. Vas okolina doživljava kao dragu i društvenu osobu. Vjeruju da uvijek znate šta želite, ali to nije baš tačno. Takođe, vama seks nije najbitnija stvar u životu, a nije ni posebno uspješan. Ništa, uživajte zato za stolom. Savjet – niste sretni kako izgledate, ne cijenite se te je važno da ipak shvatite kako imate brojne kvalitete.

Najviše odgovora pod B

Odricatelj

Vaš je odnos prema hrani konfliktan. Smatrate se predebelim i vječito nastojite smršati. Mnoga vas jela privlače, ali ih se vi odričete. Vi ste osoba koja nastoji sa drugima biti u što boljim odnosima. Savjet – odbacite pomisao da život ovisi o stalnom odricanju, zabranama i jačanju volje, opustite se i u hrani ne gledajte neprijatelja. U životu treba i uživati, a ne potiskivati stalno osjećaje.

Najviše odgovora pod C

Anarhista

Kod vas je cijeli život zbrka, pa ni način prehrane nije uravnotežen. Bilo šta, bilo gdje, bilo kako – moto je u svemu pa i ishrani. Vaš je život neorganizovan, pa i u kućanstvu odgađate poslove, sve do zadnjeg časa. Ne volite kolotečinu, smeta vas bilo kakav oblik hijerarhije. Savjet – cijelog se života borite protiv stege, pa trošite energiju da je izbjegnete, no to ne znači da ste slobodni. Sloboda znači i to da svjesno i dobrovoljno prihvaćate neke društvene obaveze.

Najviše odgovora pod D

Cjepidlaka

Vama je najvažnije da je sve u skladu s nekim zakonima, pa tako i prehranu zamišljate. Izreku “Čovjek jede da bi živio, a ne živi da bi jeo” –  kao da ste vi izmislili. Okus vam je važniji od kvalitete namirnice i vi ste osoba koja voli sve što je jednostavno, jasno i funkcionalno. Vi se plašite neuspjeha, a u poslu izbjegavate sve što ima veze sa kreativnošću. Savjet – shvatite da nismo strojevi za međusobne odnose. Torta nije samo zbroj kalorija, nego i izvor užitka za nepce.

Najviše odgovora pod E

Esteta

Zanima vas samo najfiniji okus jela. Vi volite jesti i prehrambena vrijednost vas ne interesuje. Vi teško podnosite sivilo, osrednjost te monotoniju. Uvijek vam je potrebno nešto novo. Vi i u ljubavi težite  promjenama. Savjet – estetiziranje života način je, uglavnom, popunjavanja unutrašnjih praznina. Ne pridajite toliko značaja spoljašnjoj formi, bitna je i nutrina.

(aura.ba)