PSI NAS ČINE SEKSIPILNIJIMA!

Tako je! Ljubimci ne samo da nas čine sretnijima i zdravijima, već nam povećavaju šanse da pronađemo ljubavnog partnera, pokazuje nedavno istraživanje Univerziteta u Nevadi.

psi seksipilIstraživači Univerziteta u Nevadi proveli su zanimljivo istraživanje o ljubavno emotivnim vezama među ljudima kroz orizmu odnosa prema kućnim ljubimcima, posebno prema psima. Nasumično su odabrali preko hiljadu vlasnika ljubimaca, koji nisu imali partnere (61% žena i 39% muškaraca).

Svi su bili obavezni popuniti upitnik vezan za njihove ljubavne živote. Rezultati su bili nevjerovatni; 35% žena i 26% muškaraca reklo je da su im privlačnije osobe koje imaju psa za kućnog ljubimca.

Također, je otkriveno da su muškarci veoma svjesni činjenice da njihovi psi privlače pripadnice ljepšeg spola, i to dobro iskorištavaju.

S druge strane, rezultati su pokazali da će se žene često odbiti zabavljati sa nekim ko, i samo kaže da ne voli kućne ljubimce. Čak 83% žena je reklo da su upravo psi, ljubimci pomoću kojih muškarci izgledaju najseksipilnije.

Bilo da se radi o tome da se muškarci sa psima, ženama čine kao dobri skrbnici i zaštitnici, ili se u paru sa ljubimcem jednostavno čine privlačnijim, nema sumnje u uticaj na koji psi imaju na ljubavne živote svojih vlasnika.

 

(news.health.com/D.K./aura.ba)