Psi me nikada nisu ujeli, samo ljudi: 12 mudrih misli Merilin Monro!

Merlin Monro (1926 – 1962) ili Norma Džin Bejker, bila je američka glumica, pjevačica, model i igračica. Glumila je u brojnim uspješnim holivudskim filmovima pedesetih godina XX vijeka, a njeno najveće glumačko ostvarenje bila je uloga u filmu Neki to vole vruće.

Iako su je svi smatrali samo lijepom, Merlin Monro umjela je i da misli, a neke od svojih mudrosti podijelila je sa obožavaocima:

1. Vjerujem da se sve događa sa razlogom! Ljudi se mijenjaju, da biste naučili da ih pustite. Stvari ne idu kako treba, da biste znali da procijenite kada ste u pravu. Vjerujete u laži, da biste na kraju naučili da ne vjerujete nikome osim sebi. Ponekad, dobre stvari propadaju, tako da možete očekivati da će više dobrih stvari pasti i na vas.

2. Ja sam sebičnanestrpljiva i pomalo nesigurna. Ponekad pravim greške, ponekad sam izvan kontrole i s vremena na vrijeme teška za rukovanje. Ali ako me ne možeš podnijeti kada sam najgora, sigurno me ne zaslužuješ ni kada sam najbolja.

3. Ljepota je u nesavršenosti. Ludilo je genijalno i bolje je biti apsolutno smiješan nego apsolutno dosadan.

 4. Glupo je plašiti se. I kajati, isto tako.

5. Holivud je mjesto gdje će vam platiti hiljadu dolara za poljubac i pedeset centi za dušu. Znam, jer sam dovoljno puta odbila prvu ponudu i još uvijek se držim druge.

6. Ženama koje teže da budu jednake sa muškarcima, nedostaje ambicija. Ne smeta mi život u muškom svijetu, sve dok mogu biti žena u njemu.

7. Karijera je prekrasna, ali ne možete se sklupčati uz nju u hladnim noćima.

8. Da sam poštovala sva pravila, nikada nigdje ne bih stigla.

9. Psi me nikada nisu ujeli. Samo ljudi.

10. Ako možete navesti ženu da se smije, možete je navesti na bilo šta.

11. Pravi ljubavnik je čovjek koji te uzbudi i kad te poljubi u čelo, kad ti se smije u oči ili kad samo zuri u prazan prostor.

12. Mudra djevojka poljubi, ali ne voli, sluša, ali ne vjeruje, i ostavlja prije nego što je ostavljena.