Prvi sastanak i prvi zalogaji: IMA LI U HRANI KOJU JEDETE NAFAKE ZA LJUBAV?

Prvi sastanak sa osobom koja nam se sviđa može biti veoma stresan i napet, jer svi želimo da ostavimo što bolji utisak. Međutim, prema najnovijim istraživanjima, postoji veza čak između onoga što jedete na prvom sastanku i toga kako će se vaš odnos dalje odvijati, piše “Best Life Online”.

Ovo veoma interesantno istraživanje obuhvatilo je oko 5.300 osoba koje su bile u braku i istraživači su zatražili od njih da se prisete šta su jeli na prvom sastanku. Te odgovore uporedili su sa dužinom braka i došli do zanimljivih zaključaka.

Dok su se italijanski, francuski i mediteranski restorani pokazali kao najbolja opcija za dug brak, druge kuhinje nisu obećavale duge veze i brakove.Istraživači su čak izračunali i procenat i dužinu trajanja braka na osnovu hrane koju ste tada jeli:

Hrana iz paba ili bara
Stopa razvoda među parovima koji su jeli ovu hranu na prvom sastanku: 43 %. Prosječna dužina braka: 7 godina.

Karipska hrana
Stopa razvoda među parovima koji su jeli ovu hranu na prvom sastanku: 44 %. Prosječna dužina braka: 6 godina.

Japanska hrana
Stopa razvoda među parovima koji su jeli ovu hranu na prvom sastanku: 47 %. Prosječno trajanje braka: 3 godine i 9 mjeseci.

Portugalska hrana
Stopa razvoda među parovima koji su jeli ovu hranu na prvom sastanku: 50 procenata Prosječno trajanje braka: 2 godine i 5 mjeseci

Bife (buffet) ili samoposluživanje
Stopa razvoda među parovima koji su jeli ovu hranu na prvom sastanku: 53 %. Prosječno trajanje braka: 1 godina i 4 mjeseca.

Kineska hrana
Stopa razvoda među parovima koji su jeli ovu hranu na prvom sastanku: 55 %. Prosječna dužina braka: 2 godine.

Američka hrana
Stopa razvoda među parovima koji su jeli ovu hranu na prvom sastanku: 59 %. Prosječna dužina braka: 4 godine.

Indijska hrana
Stopa razvoda među parovima koji su jeli ovu hranu na prvom sastanku: 67 %. Prosječno trajanje braka: 1 godina i 3 mjeseca.