Prsti otkrivaju slabe tačke u organizmu: OVE MASAŽE ZA PET MINUTA DONOSE OLAKŠANJE

Džin sin džitsu je drevna japanska tehnika koja se zasniva na iscjeliteljskim efektima masaže određenih tačaka na rukama. Bazira se na principu da svaki prst na ruci povezan je sa određenim organom kome odgovara određena emocija, a njihovom stimulacijom se pomaže tijelu da se bori sa bolestima.

Japanski iscjelitelji su koristili ovu tehniku vijekovima unazad, ali je do početka 20. vijeka učenje gotovo zaboravljeno. Oni su vjerovali da određene tačke na našim prstima imaju mogućnost da blokiraju ili otvore protok energije, što za posljedicu može da ima pojavu nekih oboljenja.
A stimulacijom tih tačaka se eliminiše lokalna, a zatim i sistemska neravnoteža u funkcionisanju tijela.

Masaža nije agresivna, već se bazira na veoma nježnom dodirivanju određenih tačaka kako bi se vratio sklad u organizmu, tijelo dovelo u stanje opuštenosti i smanjio bol. Jednostavnim riječima, tehnika se zasniva na činjenici da je svaki naš prst “povezan” sa dva organa, pa tako lagana nježna masaža može da vrati fizičku i emocionalnu ravnotežu.

Palac
Vjeruje se da stimulacija ovog prsta pomaže kod depresije, anksioznosti, osipa na koži, glavobolje, osjećaja nelagode i bola u gornjem dijelu stomaka. To je zbog njegove veze sa želucem i slezenom.

Kažiprst
Po riječima onih koji se bave džin sin džitsuom, kažiprst je povezan sa bolestima bubrega i urinarnog sistema. Osim toga, njegova stimulacija će smanjiti osjećaj straha, zbunjenosti, razočaranja. Što se tiče fizičkih simptoma, masaža kažiprsta smanjuje zubobolju i bol u mišićima, uključujući i leđa, a takođe pomaže u rješavanju problema sa varenjem.

Srednji prst
Ovaj prst je direktno povezan sa jetrom i žučnom kesom. Njegova kratkotrajna stimulacija će ublažiti simptome migrene, smanjiti osjećaj umora, otkloniti menstrualne bolove i one u prednjem dijelu glave. Na emocionalnom nivou, masiranje ovog prsta efikasno pomaže kod osjećanja kao što su bijes, razdražljivost i nesigurnost.

Domali prst
Po brojnim drugim vjerovanjima ovaj prst je povezan sa srcem i sistemom cirkulacije, ali oni koji praktikuju džin sin džitsu misle drugačije. Stimulacija ovog prsta pomaže u liječenju bolesti pluća i debelog crijeva – astme, bolesti crijevnog trakta i dermatoloških problema koje izazivaju.

Mali prst
Masaža ovog prsta pomaže u poboljšanju rada srca, tankih crijeva, ublažava upale grla i jača kosti. Na emocionalnom nivou, stimulacija malog prsta pomaže da se nosite sa sumnjom u sebe, anksioznošću i nervozom.

Džin sin džitsu masaža od 5 minuta
Možda se čini da tako kratko vrijeme nije dovoljno da bi se poboljšalo fizičko i psihičko stanje, ali oni koji praktikuju ovu drevnu tehniku kažu da je itekako efikasno. Samo uzmite odgovarajući prst drugom rukom i nježno ga masirajte 3-5 minuta. Pritisak ne treba da bude jak, dovoljan je lagan dodir. Nakon toga, nekoliko puta duboko udahnite i sa obje ruke masirajte sve prste. Ovo radite još tri minuta.