Prsten na malom prstu ima posebno značenje: ŠTA TIME PORUČUJU MUŠKARCI, A ŠTA DAME?

Često ga vidimo na ženskim i muškim rukama: prsten na malom prstu. Međutim, ima li to zapravo neko posebno značenje?

Za svakoga ko je u rimskoj antici nosio prsten na malom prstu kaže se da je na taj način izrazio svoju vezu s bogom Saturnom. Karakteristike poput istrajnosti, talenta, pameti i inventivnosti simbolizovane su prstenom. Osim toga, nošenje prstena na malom prstu navodno je signaliziralo suprotnom polu da je onaj ko nosi prsten dostupan. Praktično!

Nositi prsten na malom prstu: značenje za muškarce
Kada muškarci nose prsten na malom prstu, često je to takozvani prsten s pečatom, tj. pečatnjak. Na nakitu se tradicionalno može vidjeti porodični grb. Prsten s pečatom simbolizuje, uglavnom, plemenito porijeklo nosioca i filozofiju života koja ide uz njega.

Često se priča da je nošenje prstena na malom prstu znak članstva u tajnoj organizaciji ili loži. Ponekad se čak govori i o mafijaškom identifikacionom simbolu. Međutim, prema bontonu prstena, sve je to besmislica. Moderni muškarac prsten na malom prstu nosi samo za ukras ili da ostavi utisak. Kao i uvijek, svako može sam da odluči dopada li mu se to ili ne.

Značenje prstena na malom prstu, kada ga nosi žena
Dok muškarci često nose prsten na malom prstu, ovaj komad nakita tek je nedavno ponovo postao popularan kod žena. Prsten na malom prstu postao je pravi modni trend tek zahvaljujući jednom američkom brendu za nakit.

Ovim prstenom slobodne žene izražavaju povezanost, odanost i ljubav prema sebi. Mali prsten podsjeća da ženama nije potreban muškarac kako bi čvrsto stajale u životu. Svjetlucavi prsten na malom prstu trebao bi dame uvijek iznova da podsjeća da vole sebe. Kakva sjajna poruka!