Prsten je simbol ljubavi, staleža i karaktera – inteligentne žene nose bogato ukrašeno prstenje, a emotivne vole drago kamenje

Prsten se nosi kao talisman, a još uvijek se poklanja kao poseban dar. Simbol je različitih stvari: ljubavi, statusa, staleža. O prstenju postoje razne legende , ono otkriva ličnost i karakter osobe koje ga nosi. Pogledajte šta o vama govori vaš prsten.


Izbor prstena je veoma važan, posebno ako ga muškarac poklanja ženi. Mora se odabrati pažljivo, jer govori i o onome ko ga poklanja. Ako niste sigurni zašto i kome ga poklanjate, bolji izbor je broš. Svaki prsten ima svoju priču, pa tako i žena čiju ruku krasi.

Šareno kamenje
Žene najrađe nose prstenje sa dragim kamenjem, sa smaragdom, rubinom, safirom ili dijamantom. Ovakvo prstenje je idealno za kreativnu i emotivnu ženu.

Filigranskii prsten
Ovaj prsten je za bajkovite, romantičarke koje čeznu za nečim. Za one koje sanjaju princa i žele bajku.

Bogato ukrašen
Za žene željne uspjeha, smjele i koketne. Glamurozne, uvijek primijećene, nasmijane, snažne koje znaju šta žele. Moćne i inteligentne.

Oblik srca
Prsten sa ovakvim kamenom je za tradicionalne žene, koje čvrsto koračuju kroz život, bez želje da previšu eksperimentišu.

Četvrtast kamen
Za one pomalo sklone maštanju, sa prefinjenim ukusom, misteriozne i žene hedoniste. (aura.ba)