Prste da poližeš: DŽUMBUS SATARAŠ

Kada skupite u jednoj šerpi razno povrće, djeca to zovu papazjanija. Mi se nećemo izraziti kao oni, ali ćemo biti saglasni da u ovom jelu nema čega nema.

Pomiješat će se najljepši mogući ukusi, a mi vam garantujemo da ćete u njima uživati. Spremite se da skuhate džumbus sataraš!

POTREBNI SASTOJCI: 1. 2 veće glavice crnog luka, 4 svježe paprike, ili iz zamrzivača, 2 veće mrkve, 2 paradajza ili iz flaše, 1 tikvica mlada, ml. slatka crvena paprika, 1 veći krompir, 1/2 manje glavice mladog kupusa, ulja, bibera soli, peršunov list

Priprema:
Sipajte u šerpu oko 30 ml ulja i ubacite crni luk koji ste prethodno isjekli na rezance, mrkvu koju ste isjekli na kolutove i papriku koju ste isjekli na krugove.

Propržite, pa dodajte tikvicu koju ste isjekli na kockice i krompir, a zatim još malo prodinstajte. Dodajte mljevene paprike i kupus koji ste isjekli na kocke.
Ubacite sječeni paradajz.

Kada jelo omekša, sve posolite, pobiberite i nasjeckajte peršunov list. Džumbus sataraš je gotov i, vjerujte nam, preukusan je.

error: Content is protected !!