PROVJERITE KOJA BOJA NAJBOLJE PRISTAJE VAŠEM HOROSKOPSKOM ZNAKU

Da li ste znali da svaki horoskopski znak ima svoju idealnu boju?

To je ona boja u kojoj se osjećaju najbolje i najmoćnije, koja im podiže raspoloženje i čini ih srećnim.

Astrolozi predlažu da u svoje ormare obavezno uvrstimo pokoji komad u idealnoj nijansi i nosimo ga onda kada želimo da budemo samopouzdaniji. Provjerite koja je to boja najbolja za svaki znak.

Ovan – crvena

Ova boja pokreće strast i energiju Ovnova i dodatno ih podstiče na preuzimanje inicijative.

Crvena boja kao da zahtijeva da na nju obratite pažnju, a Ovan je znak koji ne voli da ga ignorišu.

Bik – zelena

U potpunosti odgovara duhu Bikova i ojačava njihovu urođenu povezanost s prirodom.

Uporni Bik kao znak utjelovljuje ideju napretka pa mu savršeno odgovara ova boja koja simbolizuje rast i razvoj.

Blizanci – žuta

Inspirišuća žuta boja u Blizancima budi znatiželju i uzbuđenje. Poznato je da žuta boja stimuliše lijevu stranu mozga koja je zadužena za logičko razmišljanje i analiziranje. Idealno za jedan od mentalno najjačih horoskopskih znakova.

Rak – bijela

Bijela je boja intuicije i čistoće te savršeno odgovara ovom nježnom, osjećajnom i nadasve intuitivnom znaku.

Lav – zlatna

Ojačaće pozitivan duh Lavova i dodatno zagrijati njihovo toplo srce. Lavovi su kraljevi u svom društvu, a zlatna boja simbolizuje kraljevsku moć i prestiž, te odmah lansira u centar pažnje u kojem se Lavovi sjajno snalaze.

Djevica – smeđa

Klasične, prirodne i praktične nijanse iz bogate smeđe palete idealne su za najpraktičniji horoskopski znak. Smeđa boja predstavlja stabilnost i u potpunosti odgovara karakteru stabilnih i prizemljenih Djevica.

Vaga – ružičasta

Vage su šarmantne i nježne, baš kao i ružičaste nijanse. Ovaj znak je magnetno privlačan sam po sebi. Ljudi se u društvu Vaga osjećaju lijepo i opušteno, a ružičasta boja samo dodatno naglašava taj osjećaj mira i harmonije.

Škorpija – crna

Tamna, misteriozna, nedokučiva – sve je to crna boja. I sve su to Škorpije. Tako intenzivne i posebne, izgledaće savršeno u boji koja u potpunosti dočarava njihov karakter.

Strijelac– ljubičasta

Ovo je boja duhovnosti i osviješćenosti, pa ne čudi to što se sviđa filozofski nastrojenim Strijelčevima koji u njoj jednostavno izgledaju fantastično.

Jarac– siva

Jarac je jak, stabilan, s obje noge čvrsto na zemlji, vrlo tradicionalan i praktičan. U njegovom ormaru nema previše mjesta za lude nijanse, ali zato će mu savršeno odgovarati kraljica neutralnih boja – siva.

Vodolija – plava

Vodolija je usko povezana s morem i nebom pa ne čudi ni njena povezanost s plavom bojom. Morska i nebeska prostranstva obojena su u plavo, a predstavljaju slobodu – ono što nezavisne Vodolije cijene najviše na svijetu.

Ribe – sve pastelne nijanse

Da li postoji nježniji znak od Riba? Ne. Naše najdraže vječne sanjarke otjelovljenje su nježnosti i stvorene su za romantične pastelne nijanse koje odgovaraju njihovoj ličnosti i karakteru, prenose Nezavisne.

error: Content is protected !!