Provjerite jeste li fašista u duši: AKO VAM SE SVIĐAJU OVI KOMADI NAMJEŠTAJA, IMATE UKUS KAO I HITLER!

Na nekim od komada potpisan je i Hitler lično

Vrijedni predmeti, koji su pripadali Adolfu Hitleru, izloženi su u aukcijskoj kući u Nirnbergu – uključujući i njegovu omiljenu fotelju sa svastikom. Kolekcija sadrži razne umjetničke radove za koje se smatra da su bili Hitlerovo vlasništvo, koji se borio za život kao slikar, prije nego što je došao na vlast uoči Drugog svjetskog rata.

Stručnjaci predviđaju da će se najveća prašina podići oko stolice iz vikendice u kojoj je Hitler volio da provodi vrijeme sa svojom ljubavnicom Evom Braun. Takođe, interesovanje vlada i za jednom vazom sa posebnim ornamentima.

Vaza sa strane ima i svastiku, a oduzeta je od Hitlerovih privatnih prostorija u kancelariji Rajha nakon njegovog samoubistva 1945. godine. Vrijednost stolice se procjenjuje na oko 6.000 funti, a vaze na oko 5.ooo funti.

Ipak, prednost u visini cijene daje se slikama koje su potpisane sa A. Hitler i Adolf Hitler. Remek-djela, za koja se pretpostavlja da će biti prodavana za cifru od 500 do 40.000 funti, uključuju portrete, aktove, mrtve prirode, arhitektonske studije i austrijske pejzaže.

Za sve slike se kažu da su nastale u periodu između 1907. godine i 1936. Prije tri godine akvarel dvorca Nojšvanštajn, koji je potisao Hitler, prodat je za više od 90.000 funti.
U Njemačkoj je legalno kupiti, prodati i posjedovati nacističke suvenire, jer se oni smatraju umjetničkim djelima, ili se koriste za obrazovne, umjetničke, naučne i istraživačke radove.