Protiv stresa i za vedro raspoloženje: ZATVORITE OČI, CRTAJTE ŠTO VAM VOLJA, UBRZO ĆETE OSJETITI TALAS DOBRE ENERGIJE

Zatvorite oči, izbacite sve misli iz glave i oslobodite ruku – neka lagano klizi po papiru. Ispred sebe stavite bijeli list papira, uzmite crnu hemijsku olovku, zažmurite i tako, crtajući, mislite na problem koji vas muči…

Fraktalna metoda kao nova forma art terapije, pomaže nam da se oslobodimo psihičkih tegoba i riješimo probleme!

Energetski fraktali su umjetnički oblikovana energija, vibracija otisnuta na materiji. To su unikatne umjetničke slike koje će u vaš život unijeti potrebnu energiju. Fraktali odnosno fraktalne dimenzije geometrijski su oblici čija struktura sadrži beskraj ponavljajućih istovrsnih dijelova, pri čemu se cjelina odražava u svakom djeliću.

Koliko prostor utiče na naše zdravlje, misli i energiju, toliko i misli, osjećanja i događaji koji su se odigrali u prostoru utiču na nas. Energetski fraktali mogu da budu vaša lična energetska podloga i podrška, bez obzira na to da li želite da dostignete fizički, materijalni, emocionalni ili duhovni cilj.

Možemo da ih kreiramo tako da djeluju na: pokretanje procesa iscjeljivanja, smanjenje stresa, umora i uznemirenosti, povećanje životne energije i vitalnosti, kao i da budu izvor potrebnih vibracija u vašem radu koje će stimulisati prodornost, hrabrost, komunikativnost, koncentraciju, opuštenost.

Fraktalni crtež se crta vrlo neobično: zatvorenih očiju. To omogućava trenutno isključivanje vrijednosnih sudova uma i punu slobodu samoizražavanja.

A sada, zatvorite oči, izbacite sve misli iz glave i oslobodite ruku – neka lagano klizi po papiru.

Tako se započinje fraktalni crtež. Ispred sebe stavite bijeli list papira, uzmite crnu hemijsku olovku, zažmurite i tako, crtajući, mislite na problem koji vas muči. Pustite ruku da iscrtava spontane linije oko 60 sekundi. Zatim otvorite oči i ugledaćete jednu formu crteža.

Pripremite zatim drvene bojice (24 boje) i počnite da bojite crtež. Tehnologija bojenja je slijedeća: zažmirite i uzmite jednu bojicu, a potom otvorite oči i po svom osjećaju obojte nekoliko polja različitim pritisckom, jačim, slabijim i srednjim.

A zatim pređite na slijedeću bojicu. Jednom bojom možete obojiti najmanje jedno i najviše deset polja.

Nacrtajte nekoliko takvih crteža sve dok ne osjetite da određen problem prestaje da vas muči. Tada vam ostaje samo da sačekate i vidite kako će problem biti riješen.