Protiv raznih upala: MEDENI NAPITAK REGULIŠE PRITISAK, SMANJUJE UPALE I INFEKCIJE (Recept)

Med je zahvaljujući jakom protivupalnom djejstvu izuzetno blagotvoran za organizam, pogotovo u slučaju bolova u grlu, kao i kod kašlja. Istovremeno, jabukovo sirće otklanja digestivne probleme, pomaže u sagorijevanju masti, olakšava bolove u zglobovima.

Ako se ova dva sastojka pomiješaju u šolji vode, u srazmjeri kašika jabukovog sirćeta i kašičica meda, efekat će biti dvostruko bolji. Da bi se osjetilo poboljšanje, napitak treba piti svakog jutra na prazan stomak, pola sata prije doručka.

Prema riječima stručnjaka, napitak pomaže kod različitih upala, infekcija, reguliše hipertenziju, preventivno štiti od kožnih bolesti, gojaznosti i lošeg zadaha, a povećava i nivo energije.
Mješavina je višestruko djelotvorna, jer med i sirće postaju alkalni, čime povećavaju nivo pH vrijednosti, a povećavaju i otpornost organizma na bakterije i razne bolesti. Više od šolje dnevno ne treba piti, jer može nepovoljno da utiče na gustinu kostiju i smanjenje nivoa kalijuma.

Dijabetičari i osobe koje piju lijekove za srčane bolesti, ne bi trebalo da konzumiraju napitak bez konsultovanja sa ljekarom.

error: Content is protected !!