Prošlo je najgore: OVO JE DATUM KADA NAJVIŠE PUCA LJUBAVNIH I BRAČNIH VEZA!

Tamni i hladni mjeseci poznati su po tome da nam raspoloženje nije baš na zavidnom nivou. To očito djeluje i na veze, jer rezultati različitih statistika pokazuju da postoji jedan datum u decembru kad se većina parova rastane.

U pitanju je statistika Fejsbuka, gdje se navodi prekid veze – i ispalo je da je 11. decembar dan u godini kada se događa najviše prekida veze.

Pošto se ne radi o reprezentativnoj anketi, ne postoje tačne izjave o razlozima raskida. Međutim, postoje naznake zašto se parovi rastaju u pretpraznično vreme. Radi se prvenstveno o vezama koje su već duže vremena nestabilne.

Puno ljudi želi nezavisno i bez briga započeti lijepo praznično vrijeme. Ako se nalaze u vezi u kojoj su zapravo nesretni, žele se osloboditi tog „tereta“.

Podrška porodice i otklon u pretpraznično vrijeme mnoge navodi da počnu razmišljati o tome kako bi bilo lijepo ponovo biti solo, pa se odluče na raskid – mnogo češće nego usred ljeta.

Zbog čega je to tačno 11. decembar – to se ne može tačno objasniti. Međutim, statistički gledano, za vrijeme praznika sve se opet popravi, odnosno u to vrijeme nastaje mnogo novih veza.