Proricanje: Izaberite oblak na nebu koji vas najviše privlači i saznajte šta vas čeka sutra i narednih mjeseci!

Jeste li ikada posmatrali oblake i pokušavali razaznati neke oblike? Gledanje u nebo može biti tek zanimljiva razbibriga, ali i način da saznate više o sebi i svojoj budućnosti

Tehnika proricanja pomoću oblaka pomaže vam rješenje problema potražiti u vlastitoj podsvijesti, koja onda usmjerava proces “čitanja” uočenih oblika i vodi vas do odgovora na vaša pitanja i dileme. Počnite sa pročišćavanjem uma od misli, briga ili pretpostavki o onome što biste mogli vidjeti na nebu. Prihvatite sve spontane ideje, slike i oblike koji vam padnu na pamet i nastojte ih ne analizirati previše.

Kada postignete takvo mirno i opušteno stanje uma, izađite u prirodu na dan kada je nebo čisto, a oblaci vidljivi. Najjednostavniji način da saznate nešto o svojoj budućnosti jeste da odaberete oblik oblaka koji vas najviše privlači. Naime, vašu podsvijest privući će upravo karakteristični oblik određenog oblaka. Nakon toga zamislite određeni problem, situaciju ili osobu. Na primjer, možete postaviti pitanje jeste li odabrali ispravan put ili rješenje za određeni problem, je li određeni životni izbor koristan za vas, je li određena odluka zaista ono što želite…

Nakon što ste postavili svoje pitanje, osmotrite pažljivo odabrani oblak, njegovu putanju, promjene oblika… Podsjeća li vas njegov oblik na nešto? Koje misli i slike vam se pojavljuju u glavi dok posmatrate oblak?
Ako on postane pahuljast i velik, čeka vas sreća i povoljan ishod problema, ako mu se oblik promijeni tako da se smanji ili suzi, uskoro ćete morati donijeti neku važnu odluku. Ostane li bijele boje, vaš društveni život će se poboljšati, a ako mu se boja promijeni u sivu, možda ćete uskoro morati pomoći nekome savjetom. Raspadne li se u dva ili više dijelova, u bliskoj budućnosti predstoji vam putovanje.

Važan pokazatelj je i smjer putanje vašeg oblaka. Kreće li se prema sjeveru, očekuje vas novčani dobitak. Ako se kreće u smjeru juga, možda vas posjeti nenajavljeni gost. Ako mu je putanja usmjerena na zapad, romansa je na pomolu, a putuje li prema istoku, primit ćete dobru vijest. Ako se vaš oblak nekoliko minuta uopće ne kreće, ili se sporo kreće, to označava neki problem koji vas tišti – situacija u kojoj ste dublje “zaglibili” i koja će iziskivati više truda da bi se riješila.

Privlače li vas mali, pahuljasti oblaci, imajte na umu da su oni simbol želje za bijegom od nečega što vam predstoji u budućnosti. Niz oblaka manje – više sličnih oblika znak je da ulazite u povoljan vremenski period. Omete li vas kiša u posmatranju, to najčešće znači da ćete morati svoje planove staviti na čekanje.

Posmatrajte i kako vaš oblak prelazi u različite oblike i odnose s drugim oblacima na nebu. Na primjer, možda ga “proguta” neka formacija oblaka ili se pak spoji s drugim oblakom, što će vam dati nove smjernice za razmišljanje. Ako u oblaku prepoznate lica, ljude, životinje ili neke objekte, razmislite o tome kako bi se te forme mogle odnositi na vas. Slike, oblici i asocijacije koje primijetite su vrlo individualni, tako da drugi ljudi možda uopće neće vidjeti to što vi vidite.

Neka vas to ne omete – ne obuzdavajte svoju maštu, slobodno joj se prepustite i imajte na umu da vam vaša podsvijest pokušava nešto reći. Poklonite joj pažnju koju zaslužuje. Neka vam bude udobno dok gledate u nebo. Lezite na travu ili se opustite na prostirci ili ležaljci. Pokušajte postići stanje uma koje ste imali kao dijete. Neka vaša mašta i misli budu otvoreni prema svijetu.

Ne opterećujte se mogućim oblicima oblaka. Dopustite da vam se prikažu u bilo kojoj formi. Neka vam um bude opušten, koncentrisan i zagrijan. Ako imate neko posebno pitanje na koje želite dobiti odgovor, zatvorite oči i postavite ga u sebi. Zatim otvorite oči i pogledajte prema nebu. Oblak koji privuće vašu pažnju, pružit će vam i odgovor. Ako se brinete radite li sve kako treba, ne radite ništa osim što se brinete.

Najbolje vrijeme za promatranje je kada je nebo gusto ispunjeno oblacima. Naime, oni tada mijenjaju boju, oblik i kreću se više nego obično. Proricanjem iz oblaka ustvari pristupate vlastitoj podsvijesti u potrazi za odgovorima na pitanje koje vas muči. (aura.ba)

Što poručuju likovi iz oblaka?

LICA: Prepoznavanje lica u skoro svemu što vas okružuje je specifično ljudska sposobnost, pa je tako i oblak s takvom formom česta pojava.

POZNATO LICE – sarađivat ćete i dublje se povezati sa osobom čije lice vidite.

PROFIL – pogled prema naprijed, planiranje, zasnivanje porodice.

STARI MUDRAC ILI ŽENA – pomislite šta ta osoba predstvalja za vas.

ANĐEOSKO ILI DEMONSKO LICE – pozitivno rješenje situacije ako je lice anđeosko, a negativno ako je demonsko.
Likovi oblaka u obliku životinja

ŽIVOTINJE: Oblaci sa životinjskim likom označavaju različite okolnosti ili područja vašeg života.

SLONOVI – povjerenje, izdržljivost i prijateljstvo.

MAČKE – senzualnost, nezavisnost, intuicija, ponos.

MEDVJED – snaga, pobjeda, mir

PSI – odanost, dom, porodica.

GLODAVCI – sitne brige, problemi sa birokratijom, organizacija.

PTICE – sloboda, bijeg.

STABLA – razvoj, zaštita, ohrabrenje, mudrost.

KUĆE – porodica, udobnost, sigurnost.

CIPELE – putovanje, promjena nekih životnih ciljeva, zamor.
Magija boja oblaka

Izađite u prirodu. Pogledajte u nebo, a zatim nakratko zatvorite oči. Kad ih ponovo otvorite, boja oblaka koja privuče vašu pažnju nosi posebnu poruku za vas.

BIJELA – pozitivna odluka ili željeni ishod neke situacije koja vas je zabrinjavala.

SMEĐA – novi dom ili novi posao.

RUŽIČASTA – novi početak ili nova osoba u vašem životu.

ZELENA – ljubav, sreća, bogatstvo.

LJUBIČASTA – prijatelji će vam biti od velike pomoći; dobit ćete dobar savjet.

NARANDŽASTA – razdvajanje; neko će izaći iz vašeg života; nezavisnost.

CRVENA – ljutnja, snažne emocije, svađe, rasprave i napetosti u odnosima.

SREBRNA – utjeha, nova prilika, promjena nabolje.

CRNA – negativni događaji – budite na oprezu!