Promijenite život iz temelja u četiri jednostavna koraka

Promjena vašeg života zvuči zastrašujuće. Ali ponekad, to su super-mali koraci koje ste poduzeli (poput dužeg žvakanja hrane koje srezuje unos kalorija te lakše i kvalitetnije probave) koji ostavljaju najveći utjecaj. Ova četiri brza i kratka savjeta mogla bi vam u potpunosti promjeniti život!

Stres na poslu

Anksioznost radi posla može biti prava ubojica. Većer prije početka novog radnog dana na deset minuta vizualizirajte sve zadatke za sljedeći daan i kako ćete ih najbolje rješiti!

Kratka učinkovita vježba

Kako bi ste skinuli stres sa sebe i višak kilograma nema ništa bolje od kratke i učinkovite vježbe! Pokušajte jednom dnevno odraditi četiri ponavljanja od deset sklekova, čučnjeva, trbušnjaka i iskoraka kako bi ste poboljšali fizičko ali i mentalno zdravlje.

Provjeravajte krvni pritisak u obje ruke

Nova studija iz Sveučilišta u Bostonu potvrđuje da je različit krvni pritisak u svakoj ruci povezan s većim rizikom od srčanih problema. Razlike od deset i više bodova mogu ukazivati ​​na sužavanje arterija. Stoga uvijek izmjerite krvni pritisak u obje ruke.

Žvačite i jedite sporo

Našem mozgu treba vremena kako bi registriralo kako smo siti. Osim toga što više žvačemo to je bolja probava i cijelokupni rezultat je manji i kvalitetniji unos hrane koji pomaže u prevenciji pretilosti i skidanju kila.