Proljetno sunce je najopsanije: PRIRODNI PILINZI ZA NJEGOVANO LICE I KOŽU

Snabdijevena hranljivim sastojcima i dobro hidrirana, koža se manje peruta, što doprinosi da očuvanju ujednačenog tena. Posebno je potrebno voditi računa nakon izlaganja prvom proljetnom suncu.

Beautiful Young Woman Outdoors. Enjoy Nature

To izlaganje je iznenada i predstavlja svojevrsan šok za kožu i cijeli organizam. Upravo tada je najbitnije da koži priuštimo pravi piling i tretman, koji će je sačuvati i održati sjajnom i zdravom.
Recept za piling suhe kože
Pomiješajte kafenu kašicicu sitnog kristal šećera, kafenu kašicicu biljnog ulja, maslinovog, bademovog ili kokosovog ulja i kafenu kašicicu meda. Nanesite na vlažno lice i masirajte kružnim pokretima, pa isperite mlakom vodom i kožu osušite mekim ubrusom.

Recept za piling masne kože
Pomiješajte kafenu kašicicu sitno mljevenih zobenih pahuljica sa kafenom kašicicom meda i kafenom kašicicom jogurta. Nanesite na vlažno lice i masirajte kružnim pokretima, pa isperite mlakom vodom i kožu osušite mekim ubrusom.

Recept za piling za tijelo
U 3 supene kašike biljnog ulja, najbolje maslinovog, dodajte 1 supenu kašiku meda i 4 ravne supene kašike sitnih kristala morske soli. Sve dobro pomiješaje u homogenu masu kojoj možete dodati i 2 kapi etarskog ulja (lavande, ruže ili narandžinog cvijeta), pa masirajte kožu kružnim pokretima, uvijek u smjeru od periferije prema srcu. Potom se istuširajte toplom vodom.