Proljećne avanture Marsa u Blizancima: Do 16. maja čuvajte se ishitrenog reagovanja i svađa u saobraćaju!

Piše: Miloš Tomić, astrolog (065 256 040; [email protected])

Nakon boravka u sporom, fiksnom zemljanom znaku Bika, tranzit Marsa♂️ kroz lepršavi, vazdušni znak Blizanaca će donijeti promenu kursa i dašak nove, svježe energije.

Poput proljeća koje se trenutno budi, tako i mi polako izlazimo iz perioda letargije. Budi se avanturistički duh i želja za promjenama.

Mars predstavlja našu primarnu motivaciju, našu volju i želju za bilo kojom vrstom akcije. Njegov tranzit kroz znak Bika, u kojem Marsu nije mesto, je kod većine ljudi izazvao tromost, hroničan umor i nedostatak elana.

Zato Marsov boravak u Blizancima vraća motivaciju i želju za promjenama u naš život. Ipak, budite na oprezu do 17.04! Marsov vladar je Merkur u Ribama, gdje njemu nije mjesto, kao ni Marsu u Biku. Ovakva planetarna postavka može značiti da imamo energiju i motivaciju, ali nemamo konkretan cilj i projekat na koji bismo to primijenili, pa smo izgubljeno u magli.

Ali, Merkur boravi u Ovnu, Marsovom znaku, od 17.04. do 07.05. Kada 2 planete zamijene vladajuće znakove, kažemo da imaju uzajamnu recepciju, što je izuzetno benefična postavka. U ovom periodu ćemo iskoristiti sve pružene mogućnosti, jer ćemo imati prave ideje i pravu motivaciju.Ova kombinacija vatrene i vazdušne energije će donijeti eksploziju strasti i želje za uspjehom.🔥🔥

Kako kod Blizanaca sve počiva na komunikaciji, ovih dana nam rječnik može postati žustriji i vatreniji, a reakcije ishitrene.

Mars u Blizancima simbolički predstavlja i 2 vozača koja se svađaju na raskrsnici, ali i dijete koje je palo sa bicikla. Drugim riječima, budite oprezni u saobraćaju!

Na zdravstvenom planu, čuvajte se respiratornih infekcija i povreda ekstremiteta.