PROKLIJALA PŠENICA SPAŠAVA OD DEPRESIJE

Priprema: opranu pšenicu potopiti u čistu vodu u tegli i to trećinu tegle pšenice, a dvije trećine tegle vode. Teglu prekriti gazom i učvrstiti gumicom i ostaviti da odstoji 12 – 24 časa, dok se ne pojave klice dužine 1-3 milimetra. Po isteku vremena natapanja zrna procijediti, a vodu nikako ne treba baciti već je piti,  jer je puna minerala i vitamina.

Neutrošena prokijala pšenica se može čuvati najviše 4 dana u frižideru, zatvorena u tegli. U malo vode, da bude vlažna. Možete je i spirati svaki dan hladnom vodom. Pšenicu treba jesti po dvije kašike ujutru i u podne, prije obroka.  Treba je vrlo dugo žvakati, jer tako se njeni hranljivi sastojci najbolje apsorbuju. Može se jesti prijesna,  samljevena, sa medom, i takva je najdjelotvornija, a može se ubaciti u  mnoga jela npr. supe, salate, kajganu, rižoto, razna variva itd.

Proklijala pšenica je puna  dragocjenih enzima, vitamina i mikroelemenata. Preporučuje se svima kojima je potreban oporavak, kao i ženama koje žele da zatrudne. Ako je redovno jedete nestaće vaša depresija.