Prognoze za 2019. astrologa Milana Ristanovića: Svijet ne klizi u dobrom pravcu

Za Auru piše astrolog i književnik: Milan Ristanović

2019. će svijetu općenito donij jeti još više prijetnji globalnim ratom i mnogim manjim sukobima. Jaz i podozrenje između takozvanog zapadnog svijeta i ostatka će se produbiti, na nekim tačkama do usijanja i realne opasnosti da izbije nuklearni rat, koji bi preživjelo veoma malo stanovništva planete.

Interesi elita u Americi i Britaniji se sve više ne podudaraju sa interesima Nijemaca, Francuza, Italijana i ostalih europskih naroda. Sukob će sa gunđanja preći na vidljivo nezadovoljstvo. Amerikanci žele da obnove Jugoslaviju u nekoj formi da bi spriječili utjecaj Rusije i Kine na Balkanu. Njemačku ne zanima tako nešto, oni hoće sebi toplo more još od Bizmarkov og doba. Drže Hrvatsku u dužničkom ropstvu i to im je put da ostvare svoj cilj.
BiH će hvala Bogu ostati čitava, čak će unutarnje tenzije malo splasnuti, osim povremenih vještačkih zakuhavanja. Albanci i Srbi će postići neki klimavi dogovor pod patronatom Amerike koji će biti toliko nejasan i nesprovodiv da će samo gurnuti probleme pod tepih.
Doživićemo eksploziju mješovitih filmskih i serijskih ostvarenja, kao posljedicu pokušaja pravljenja temelja za neku novu zajednicu unije država nastalih iz bivše Juge. Sport će i globalno i lokalno postati sve veća besmislica ljudske pohlepe i ludosti. Važnije će biti u jednom klubu imati dobar tim farmaceuta i ljekara nego trenera i pedagoga. Umjetnost će nastaviti da tapka u bezidejnosti i obradama staroga.
Svijet ne klizi u dobrom pravcu, a nama se pruža šansa da bar kod nas ne počne ludilo sveopšteg rata. Vidjeli smo da znamo to raditi, ne moramo opet.