Profesionalna masaža vagine sve popularnija među ženama! Jeste li isprobale?

Obično kada netko spomene da ide na masažu kako bi se opustio, pomislimo na masažu ramena, leđa. Ali, postoji jedna vrsta sve popularnija među ženama, a to je masaža međunožja. Da dobro ste pročitali!

Da bi se riješile nagomilanog stresa, neke žene odlaze profesionalnim maserima na tzv. Yoni masažu. To izgleda otprilike ovako: masaža uključuje dodirivanje, duboko disanje i ponekad (ako klijentica da pristanak) penetraciju prstom, piše 24 sata.

Isis Phoenix, stručnjakinja iz SAD-a koji se bavi takvom vrstom masaže, kaže kako je moguće osloboditi emocije koje  ponekad mogu “zaglaviti u vagini”. Objašnjava da žene doživljavaju razne senzacije tijekom masaže i da nije poanta svega doživjeti orgazam, već otkriti što u vama pobuđuje to da se osjećate dobro. Iako, neke žene dožive orgazam, i u tome nema ništa loše.

– Yoni masaža je svečanost u kojoj je žena pozvana da iskoristi dodir njezine vulve. Kada smo na dodir, tada se ukazuje prilika da očistimo osjećaj energije. Najveća korist je osjećaj utjelovljenja mudrosti u onome što nam pruža zadovoljstvo -, objašnjava Isis.

Neki stručnjaci smatraju da ovakav oblik masaže može pomoći i poboljšanju seksualnog života.

– Logično je, jer sve što ubrzava protok krvi u vašoj zdjelici, povećava osjetljivost, uzbuđenje i podmazivanje vagine, a to svakako pomaže doći do orgazma -, pojasnila je Mary Jane Minkin, profesorica na Yale School of Medicine.

Ipak, ova stručnjakinja kaže da pomalo sumnja u to da masaža vulve može dovesti do oslobađanja napetosti.

– Reći da će samo dodirivanje vagine dovesti do oslobađanja emocija mi se ne čini istinito. Ali, ako poboljša vaš seksualni život, a to doprinese boljem odnosu, tada može dovesti do malog oslobađanja emocionalnog stresa – dodala je.