PROFESIJA I BRAČNI SAPUTNICI: PROFESORICE BIRAJU PILOTE, KONOBARI SOBARICE, VOJNICI FRIZERKE

Ljubav i zanimanje često spajaju glumci, advokati, psiholozi, šoferi

Jedno zanimljivo istraživanje obavio je Bloomberg Busines. Ono pokazujekako zanimanje kojim se bavite igra dosta značajnu ulogu u tome s kim ćete na kraju završiti u braku. Istraživanje je provedeno na uzorku od 3,5 miliona američkih domaćinstava.

Sastavljena je lista zanimanja u kojima je najviše parova, ali i one u kojima ih je najmanje. Najviše je parova koji su se zaljubili na radnom mjestu, u prosvjeti, kuhinji, na farmi ili u bolnici, a najmanje ih je u vojsci.

Osnovnoškolski i srednjoškolski nastavnici i profesori najčešće se vjenčaju sa svojim kolegicama iz zbornice, pokazalo je istraživanje. Interesantno je i kako se piloti često vjenčavaju s profesoricama, a prvi izbor su im ipak stjuardese, što je logično. Njima pak piloti nisu na prvom mjestu, već su za njih najpoželjnije neženje menadžeri.

Ugostiteljski radnici također najčešće u svojoj branši pronalaze životne partnere. Šefice kuhinja i glavne kuharice vjenčaju se uglavnom s kolegama šefovima i glavnim kuharima, a oni pak najčešće s konobaricama. Konobari često vjenčaju sobarice ili kućne pomoćnice.

 Parovi se često zaljubljuju i u bolnicama. Doktorice se najčešće udaju za doktore, dok oni često kao životne partnerice odabiru medicinske sestre. One pak, osim ljekara i hirurga, često biraju menadžere, koji su generalno u vrhu najpoželjnijih muškaraca.

Istraživanje je pokazalo kako su oni najbolji izbor i sekretaricama te drugim administrativnim radnicama. Muškarcima su pak najpoželjnije profesorice.

Ovo su najčešći bračni parovi s obzirom na profesije supružnika

Stručnjaci za finansije – učiteljice
Žene stručnjaci za finansije – menadžeri i trgovci
Farmeri i poljoprivredni stručnjaci – farmerke, laboratorijski tehničari
Policajci – administrativne radnice
Policajke – profesori
Dame iz svijeta muzike – muzičari, dizajneri
Građevinski radnici – kućne pomoćnice
IT menadžeri – učiteljice

Vojnici – frizerke